Foto 8.jpg

Theatermaken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
19 sep 2019 19:30 - 21:30 donderdag Noorderbuitensingel 11 12 245,00

Deze cursus staat in het teken van verhalen vertellen. Jóúw verhalen! Wat heb jij je publiek te vertellen? En welke vorm kies je om de inhoud van je verhaal extra kracht bij te zetten?

Aspecten die in de lessen naar voren komen zijn: regie, theaterschrijven, ruimtegebruik, decor, kostuums en multimedia. Je speelt in elkaars scènes, dus zo krijgt ook acteren een plek binnen deze cursus. Je bent regisseur van je eigen scène(s) en coacht hierin je medespelers. Ontdek welke verschillende speelstijlen je kunt inzetten en kies een stijl die goed past bij jouw verhaal. Het experiment staat voorop en van daaruit ontwikkel je samen theatraal materiaal.

Deze cursus bestaat uit 12 lessen en eindigt eventueel met een presentatie voor publiek. Dit hangt af van het werkproces en wensen van de groep.

 Diverse docenten

Diverse docenten

Sander Roux

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik zie leerlingen graag als medemaker: samen gaan we het onderzoek op de vloer aan. Ik werk graag vanuit de belevingswereld van de spelers. Door vragen te stellen ontdekken ze wat ze boeiend, raar, interessant of vreemd vinden: dit vormt het bronmateriaal. Door vervolgens de juiste theatrale tools aan te bieden, zetten we dit materiaal om in theater. Zo geven we samen vorm aan inhoud, ieder op zijn eigen manier en vanuit een eigen fascinatie. Het is een wisselwerking tussen docent, speler en eventueel publiek waarbij we op gelijke voet staan en elkaar inspireren tot nieuw werk en inzichten.

Trots op!

Ik word er altijd heel gelukkig van wanneer spelers/makers eigenaar worden van hun eigen werkproces en artistiek product. Dat ze een verhaal ontwikkelen die ze zelf belangrijk genoeg vinden om te delen met een publiek. Dat ze ontdekken welk medium (theater/film/performance/zang etc.) hen hierbij het beste dient. Dat ze leren samenwerken in een proces waarbij zij als groep zichzelf kunnen ontstijgen.

Ik werk dan ook graag interdisciplinair en zie mezelf als de verbindende factor tussen verschillende artistieke afdelingen in een maakproces. Wanneer iedereen in zijn kracht staat, autonoom keuzes kan maken in dienst van het gezamenlijk product, ontstaat er magie.

Favorieten

Ik ben een beelddenker en beeldenmaker. Wat ik aantrekkelijk vindt aan het maken van beelden is de grote vrijheid tot persoonlijke interpretatie. Elk mens heeft zijn eigen kijk op de wereld en leeft een eigen verhaal. Door ruimte te geven aan deze verschillende visies ontstaat er een universum aan verschillende belevingen: associatief, rationeel en emotioneel. Het stelt mensen in staat om hun eigen versie van de werkelijkheid te creëren.

Ik haal veel van mijn inspiratie uit het werk van filmmakers als Wes Anderson, Stanley Kubrick en Quintin Tarantino; beeldend kunstenaars als Jean Tinguely en Wim Delvoye; schilders als Frieda Kahlo, Picasso en Dali. Foto’s, films, schilderijen en beeldende kunst zetten mij enorm aan.

Opleiding

NHL Docent Theater - Club Guy & Roni

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld