Vrije Inloop muziek.jpg

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
18 sep 2019 14:00 - 16:30 woensdag Walstraat 34 33 8,00

Inschrijven is niet nodig, maar kom wel op tijd want vol is vol.

De Vrije Inloop is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen, musici, theatermakers en kunstenaars werken elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur samen bij VRIJDAG in de Walstraat 34. Kinderen zijn de baas, kiezen zelf en doen verschillende dingen.

Beeldende kunst

Je bouwt, vilt, kleit, drukt, naait, tekent en schildert. Spelenderwijs leer je veel over kunst, techniek en het gebruik van allerlei materialen en ontdek je wat je leuk vindt om te doen en te maken.

Theater

Iedereen heeft wel eens de wens om iets of iemand anders te zijn. Samen bedenk je wat je gaat doen: wil je zingen, verkleden of schminken? In een soapserie spelen, een film of een toneelstukje? Iedereen kan spelen. Hier ontdek je of je dit leuk vindt.

Muziek

Samen ontdek je met verschillende muziekdocenten hoe leuk het is om muziek te maken. Kijken en luisteren, spelen of zingen, drummen en keyboard bespelen. Niks staat vast en leuk wordt het zeker!

We werken met een strippenkaart: 1 strip € 8,00, 5 strippen € 40,00 en 10 strippen € 75,00. Is dit te duur? Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie. Betalen kan op locatie (pinnen is ook mogelijk).

Vrije Inloop theater.jpg Vrije Inloop muziek.jpg
Turi Braaksma

Turi Braaksma

kinderwerkplaats
Tabitha Brouwer

Tabitha Brouwer

kinderwerkplaats

Akke de Groot

Maris de Jong

kinderwerkplaats

Eva Lenis

kinderwerkplaats

Saskia Plaat

kinderwerkplaats

Renske Zijlstra

kinderwerkplaats
Michiel Rasker

Michiel Rasker

kinderwerkplaats

Docent Beeldend bij Kinderwerkplaats en Vrije Inloop

"Ieder kind een kunstenaar."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het heel inspirerend om met kinderen te werken. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast en dat ben ik ook! Samen met hen op onderzoek uitgaan vind ik het leukste dat er is. De vragen die opborrelen, de verwondering om de dingen die we ontdekken, het maken van eigen creaties. Iedere keer gebeuren er weer nieuwe en onverwachte dingen.

Trots op!

Veel kinderen weten de Vrije Inloop te vinden, ze komen bij ons ontdekken wat er mogelijk is op beeldend, muzikaal en theatraal vlak. Kijken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.  Ik kan de kinderen zien groeien, daar ben ik trots op!

Favorieten

Op educatief gebied laat ik mij onder andere inspireren door instellingen en projecten als Villa Zebra, Art Basics for Children, Reggio Emilia en Stichting Toeval Gezocht.Daarnaast put ik inspiratie uit het werk van verschillende kunstenaars; van filmmakers tot schilders en van muzikanten tot dichters. Ik houd van interdisciplinair werken.  

Opleiding

Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva.

Meer

Ik werk in het Groninger Museum als museumdocent en ontwikkel als zelfstandig kunsteducator en beeldend kunstenaar verschillende projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik erfgoedjuf waarbij ik projecten ontwikkel en uitvoer voor diverse erfgoedinstellingen.Naast alle educatieve werkzaamheden maak ik zelf ook eigen werk in mijn atelier.

Docent Theater

"Alles wat je je kunt voorstellen is echt."

Lesgeven bij VRIJDAG

Je fantasie de vrije loop kunnen laten is het leukste wat er is! Dat vind ik dan ook het belangrijkste in mijn lessen. De ruimte kan elke plek zijn, de tijd wanneer we maar willen, en wij alles wat we kunnen bedenken.

Trots op!

Ik ben trots op een heleboel mooie projecten en voorstellingen die ik heb mogen maken, maar het aller trotst ben ik misschien wel op de momenten middenin een proces waarop iedereen keihard, en vol overgave aan het werk is om één bizarre fantasie waar te maken.

Favorieten

Ik heb een heleboel favoriete kunstenaars waar ik onwijs veel inspiratie uit haal. Als ik er een paar zou moeten noemen, zou ik nu gaan voor Roald Dahl en Toon Tellegen met hun fantastische verhalen, Wende en Spinvis met hun prachtige muziek en 100.000 verschillende theatermakers met voorstellingen in alle mogelijke stijlen.

Opleiding

Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Zwolle.

Meer

Ik geef theaterlessen op nog veel meer plekken door het hele land en maak/speel/regisseer daarnaast voorstellingen, waarbij ik graag alle mogelijke kunstdisciplines door elkaar hussel.

Docent Vrije Inloop

"Moed helpt je weer overeind."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat de cursisten net zoveel of liever nog veel meer genieten van het maken zoals ik.

Trots op!

Op bijna alle projecten die ik samen doe met professionals en met amateurs. Omdat we er altijd zoveel van genieten en behoorlijk wat van leren! En ik ben trots op mijn zoon Otto natuurlijk!

Favorieten

Fiep Westendorp, van de gezellige wipneusjes tekeningen. De kolderliedjes van Toon Hermans. Pettson en Findus omdat ze zo vindingrijk, zorgeloos en gezellig zijn. Studio Aardman en dan vooral hun animatie de Piraten.

Opleiding

Minerva beeldende kunst en vormgeving.

Meer

Ik ben illustrator en animator.

https://evalenis.nl/

Docent Vrije Inloop

"Improviseren is een verrijking van het gewone leven door buiten de gebaande paden te treden en een expressiever, creatiever en authentieker leven te leiden. Veel leuker! ;)"

Lesgeven bij VRIJDAG

Improviseren, los van stijl en dogma's, is erg waardevol. Het is de meest pure vorm om jezelf uit te drukken. Je veilig voelen, je openstellen voor die ander, een nieuwsgierige attitude en het vertrouwen hebben in elkaar zijn belangrijke componenten voor persoonlijke groei en groepsdynamiek. Tijdens mijn lessen staat dit voorop.

Trots op!

Tijdens de improvisatiesessies vraag ik deelnemers om steeds meer buiten hun comfortzone te durven te stappen. Als dit dan lukt levert dit zoveel vrijheid, plezier en verrassingen op. Dat maakt me trots!

Favorieten

Muzikanten die lekker hun eigen pad trekken, die muziek maken met toewijding, met hart en ziel, dat brengt muziek daadwerkelijk tot leven en geeft het naar mijn idee zeggingskracht. Dit soort muzikanten en kunstenaars zijn mijn inspiratie.

Opleiding

Master of Education (Cum Laude), Kunsteducatie, Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden Leeuwarden. (Thesis: Improviseren; Hoe werkt dat eigenlijk precies? Een onderzoek aan de hand van A/r/tography naar waardevolle, creatieve muzikale ervaringen). Kobranie Methode: Creatief muziek maken met groepen en het werken met improvisatie Vocal improvisation, CVA Online, Conservatorium Amsterdam Complete Vocal technique (CVT) Zangdocent opleiding, The VocalCoach, Zwolle

Meer

Ik ben docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design binnen de minor Art ’n Sound aan de NHL Stenden in Leeuwarden. Daarnaast doe ik voice-overs, geef ik zangcoaching en ben ik workshopbegeleider. Als zangeres schrijf ik muziek achter mijn piano en zing ik in verschillende formaties van house muziek tot jazz.

Docent Vrije inloop

"Wees absoluut fantastisch nieuwsgierig naar alles om je heen! Onze omgeving waarin wij elke dag zijn, rondlopen, fietsen, kijken, luisteren, voelen, denken, proeven is een schatkist aan materiaal om eigen ideeën te laten bloeien en om te vormen tot een uniek kunstwerk."

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat mij het leukste lijkt aan het lesgeven bij VRIJDAG is de expeditie die we samen met alle deelnemers van de Vrije inloop gaan ondernemen. Samen ideeën, materialen, kunst, technieken, verhalen verkennen, delen en ontwikkelen vind ik een feest. Mijn doel als kunsteducatie-docent is dat kinderen zich uitgenodigd voelen om zich creatief te uiten.

Trots op!

Kunsteducatie is een prachtig middel om een diversiteit aan vaardigheden in jezelf te verkennen. Het vormt je, het ontwikkelt je en geeft richting aan wie je wilt zijn. En bovenal plezier in maken. Ik heb vele mooie projecten mogen ondernemen waarbij ik de kracht van kunsteducatie heb gezien. Trots om hier onderdeel van te zijn.

Favorieten

De volgende kunstenaars inspireren mij: Giuseppe Penone (Arte Povera) vanwege zijn werken die nauw verbonden zijn met de natuur. Vooral zijn werk Breath of Leaves (adem van bladeren) uit 1997 spreekt mij in het bijzonder aan door de inzet van een simpele hoop bladeren en Penone zelf die er middenin ligt en met zijn eigen adem de blaadjes laat bewegen en er een vorm in de bladerhoop ontstaat. Resultaat is een krachtig werk. Yin Xiuzhen maakt installaties en gebruikt veel materiaal uit de daagse omgeving om haar kunst een extra betekenis te geven. Yayoi Kusama gebruikt haar hele carrière al de vorm bol, ronding, cirkel. Het mooie vind ik dat zij haar eigen vorm, interesse en fascinatie zo sterk omarmt. Ook ik vind deze vorm fantastisch. Daarbij inspireren mij diverse andere vormen van kunst, zoals stop-motion animatie (bijvoorbeeld PES, Buurman en Buurman en Blublu studios).

Opleiding

Hanzehogeschool (Minerva) Groningen, Autonoom Beeldende Kunst en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Meer

Naast VRIJDAG werk ik in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornis. Ook geef ik met mijn bedrijf Animuis workshops op het gebied van stop-motion animatie op scholen. En heel soms heb ik tijd om zelf iets te maken als beeldend kunstenaar.

http://animuis.com/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld