Vrije Inloop 4-12 jaar: Muziek, theater & beeldende kunst
Vrije Inloop 4-12 jaar: Muziek, theater & beeldende kunst

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 14.30 - 17.00 woensdag Walstraat 34 32 8,00

Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Dus wie vooraf een ticket koopt is altijd verzekerd van een plekje. Reserveer je ticket(s) direct via onze agenda.

Kinderen zijn de baas!

De Vrije Inloop is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen, musici, theatermakers en kunstenaars werken elke woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur samen bij VRIJDAG in de Walstraat 34. We bieden iedere middag drie verschillende activiteiten aan: twee beeldende activiteiten en afwisselend een muziek- of theateractiviteit.

We trappen om 14.30 uur af met een korte introductie van het thema en de activiteiten van de dag. Kies ter plekke wat je wil doen! Van 15.45 tot 16.00 uur pauzeren we gezamenlijk, daarna kun je kiezen voor een van de andere activiteiten.

Kom je voor de eerste keer en vind je het echt heel spannend? Zeg dat dan even tegen ons, of bel van tevoren, we helpen je mee! Je kunt ook eerst een keer een halve les meedoen.

Beeldende kunst

Je bouwt, vilt, kleit, drukt, naait, tekent en schildert. Spelenderwijs leer je veel over kunst, techniek en materiaalgebruik en kom je erachter wat je leuk vindt om te doen en te maken.

Theater

Iedereen heeft wel eens de wens om iets of iemand anders te zijn en zich te verkleden en schminken. Wil je in een soapserie spelen, of een korte film of een toneelstuk maken? Het kan allemaal!

Muziek

Ontdek samen met verschillende muziekdocenten hoe leuk het is om muziek te maken. Kijken en luisteren, spelen, zingen, drummen of keyboard bespelen. Niks staat vast en plezier is gegarandeerd!

Ticket of strippenkaart

Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Dus wie vooraf een ticket koopt is altijd verzekerd van een plek. Je kunt een los ticket kopen voor 8 euro of een strippenkaart: een kaart van 5 strippen kost 40 euro en een kaart van 10 strippen kost 75 euro. Betalen van de strippenkaart kan op locatie (alleen met pin).

Akke de Groot

Maris de Jong

Issiaga Soumah

Renske Zijlstra

Tabitha Brouwer

Michiel Rasker

kinderwerkplaats

Theo Tomson

Pol Taverne

Akke de Groot houdt van spelen, klooien en experimenteren, het liefst samen met kinderen. Niets is goed of fout of mooi of lelijk, het gaat om het proces van leren en groeien.

Meer weten over Akke en de cursussen die zij geeft?

Theaterdocent Maris de Jong vindt het heerlijk om les te geven, omdat er in een groep altijd unieke situaties ontstaan. Ze vindt een heleboel dingen interessant en speelt graag in op het moment, en op de ideeën van de groep. Altijd op haar eigen vrolijke en energieke wijze.

Meer weten over Maris en de cursussen die zij geeft?

Issiaga Soumah is docent Afrikaanse dans, zang en djembé. Hij is zijn missie om mensen in beweging te brengen en te verrijken met de energieke aanstekelijke ritmes, dans en muziek uit zijn cultuur.

Meer weten over Issiaga en de cursussen die hij geeft?

Renske Zijlstra geeft cursussen stop-motion. Door een object beeld voor beeld te fotograferen en die beelden vervolgens achter elkaar te zetten ontstaat er een filmpje dat beweging suggereert. Renske leert je verschillende technieken en brengt je op ideeën, maar het begint allemaal met kijken.

Meer weten over Renske en de cursussen die zij geeft?

Beeldend Kunstenaar Tabitha Brouwer maakt zelf voornamelijk tekeningen, maar in haar lessen houdt ze ervan om verschillende disciplines bij elkaar te brengen. Het helpt om buiten je eigen kaders te denken. Het accent ligt in haar lessen meer op het maakproces dan op het eindresultaat.

Meer weten over Tabitha en de cursussen die zij geeft?

Michiel Rasker probeert van elke les de leukste les ooit te maken. Door drempels weg te nemen, zodat iedereen kan meedoen.

Meer weten over Michiel en de cursussen die hij geeft?

Theo houdt van improviseren, experimenteren en spelen met materialen en technieken. Vol enthousiasme neemt hij de cursist mee en deelt hij ideeën en suggesties.

Meer weten over Theo en de cursussen die hij geeft?

Pol Taverne besteedt in haar lessen veel aandacht aan kunstgeschiedenis en laat veel voorbeelden zien van relevante kunstenaars. Ze geeft les op een ontdekkende manier; ze laat haar cursisten gewoon beginnen en als ze tegen moeilijkheden aanlopen reikt ze de tools aan om ze op te lossen.

Meer weten over Pol en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld