Vrije Inloop 4-12 jaar: Muziek, theater & beeldende kunst
Vrije Inloop 4-12 jaar: Muziek, theater & beeldende kunst

Vrije Inloop 4-12 jaar: Muziek, theater & beeldende kunst

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 14:30 - 17:00 woensdag Walstraat 34 32 8,00

Vanwege de coronamaatregelen vragen we je om je vooraf aan te melden. Dit is alleen mogelijk via onze online agenda. Reserveer hier nu je ticket(s)!

Kinderen zijn de baas!

De Vrije Inloop is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen, musici, theatermakers en kunstenaars werken elke woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur samen bij VRIJDAG in de Walstraat 34. We bieden iedere middag drie verschillende activiteiten aan: twee beeldende activiteiten en afwisselend een muziek- of theateractiviteit.

We trappen om 14.30 uur af met een korte introductie van het thema en de activiteiten van de dag. Kies ter plekke wat je wil doen! Van 15.45 tot 16.00 uur pauzeren we gezamenlijk, daarna kun je kiezen voor een van de andere activiteiten.

Beeldende kunst

Je bouwt, vilt, kleit, drukt, naait, tekent en schildert. Spelenderwijs leer je veel over kunst, techniek en materiaalgebruik en kom je erachter wat je leuk vindt om te doen en te maken.

Theater

Iedereen heeft wel eens de wens om iets of iemand anders te zijn en zich te verkleden en schminken. Wil je in een soapserie spelen, of een korte film of een toneelstuk maken? Het kan allemaal!

Muziek

Ontdek samen met verschillende muziekdocenten hoe leuk het is om muziek te maken. Kijken en luisteren, spelen, zingen, drummen of keyboard bespelen. Niks staat vast en plezier is gegarandeerd!

We werken met een strippenkaart: Een kaart van 5 strippen kost €40,00, een kaart van 10 strippen kost € 75,00. Wil je eenmalig meedoen, dan betaal je €8,00. Betalen kan alleen op locatie en met pin.

Kom je voor de eerste keer en vind je het echt heel spannend? Zeg dat dan even tegen ons, of bel van tevoren, we helpen je mee! Je kunt ook eerst een keer een halve les meedoen.

Akke de Groot

Maris de Jong

Eva Lenis

Issiaga Soumah

Renske Zijlstra

Tabitha Brouwer

Michiel Rasker

kinderwerkplaats

Docent Beeldend bij Kinderwerkplaats en Vrije Inloop

"Ieder kind een kunstenaar."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het heel inspirerend om met kinderen te werken. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast en dat ben ik ook! Samen met hen op onderzoek uitgaan vind ik het leukste dat er is. De vragen die opborrelen, de verwondering om de dingen die we ontdekken, het maken van eigen creaties. Iedere keer gebeuren er weer nieuwe en onverwachte dingen.

Trots op!

Veel kinderen weten de Vrije Inloop te vinden, ze komen bij ons ontdekken wat er mogelijk is op beeldend, muzikaal en theatraal vlak. Kijken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.  Ik kan de kinderen zien groeien, daar ben ik trots op!

Favorieten

Op educatief gebied laat ik mij onder andere inspireren door instellingen en projecten als Villa Zebra, Art Basics for Children, Reggio Emilia en Stichting Toeval Gezocht.Daarnaast put ik inspiratie uit het werk van verschillende kunstenaars; van filmmakers tot schilders en van muzikanten tot dichters. Ik houd van interdisciplinair werken.  

Opleiding

Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva.

Meer

Ik werk in het Groninger Museum als museumdocent en ontwikkel als zelfstandig kunsteducator en beeldend kunstenaar verschillende projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik erfgoedjuf waarbij ik projecten ontwikkel en uitvoer voor diverse erfgoedinstellingen.Naast alle educatieve werkzaamheden maak ik zelf ook eigen werk in mijn atelier.

Docent Theater

"Alles wat je je kunt voorstellen is echt."

Lesgeven bij VRIJDAG

Je fantasie de vrije loop kunnen laten is het leukste wat er is! Dat vind ik dan ook het belangrijkste in mijn lessen. De ruimte kan elke plek zijn, de tijd wanneer we maar willen, en wij alles wat we kunnen bedenken.

Trots op!

Ik ben trots op een heleboel mooie projecten en voorstellingen die ik heb mogen maken, maar het aller trotst ben ik misschien wel op de momenten middenin een proces waarop iedereen keihard, en vol overgave aan het werk is om één bizarre fantasie waar te maken.

Favorieten

Ik heb een heleboel favoriete kunstenaars waar ik onwijs veel inspiratie uit haal. Als ik er een paar zou moeten noemen, zou ik nu gaan voor Roald Dahl en Toon Tellegen met hun fantastische verhalen, Wende en Spinvis met hun prachtige muziek en 100.000 verschillende theatermakers met voorstellingen in alle mogelijke stijlen.

Opleiding

Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Zwolle.

Meer

Ik geef theaterlessen op nog veel meer plekken door het hele land en maak/speel/regisseer daarnaast voorstellingen, waarbij ik graag alle mogelijke kunstdisciplines door elkaar hussel.

Docent Vrije Inloop

"Moed helpt je weer overeind."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat de cursisten net zoveel of liever nog veel meer genieten van het maken zoals ik.

Trots op!

Op bijna alle projecten die ik samen doe met professionals en met amateurs. Omdat we er altijd zoveel van genieten en behoorlijk wat van leren! En ik ben trots op mijn zoon Otto natuurlijk!

Favorieten

Fiep Westendorp, van de gezellige wipneusjes tekeningen. De kolderliedjes van Toon Hermans. Pettson en Findus omdat ze zo vindingrijk, zorgeloos en gezellig zijn. Studio Aardman en dan vooral hun animatie de Piraten.

Opleiding

Minerva beeldende kunst en vormgeving.

Meer

Ik ben illustrator en animator.

https://evalenis.nl/

Docent Afrikaanse dans, zang en djembé

"Samen leven en delen en zorgen voor elkaar"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste bij het lesgeven vind ik de energie, het plezier, de saamhorigheid en het onderlinge respect voor elkaar. Wanneer men durft te doen en laat zien vertrouwen in zichzelf te hebben(krijgen).

Trots op!

Ik ben trots op wat ik -tot nu toe- bereikt heb ik mijn leven... De muziek en onze tradities hebben me van jongs af aan getrokken. Als ik muziek hoorde ging ik er op af, al moest ik er kilometers voor lopen. De muziek en mijn drang als artiest iets groots te willen bereiken, heeft me doen vertrekken uit mijn geboortedorp en het heeft, met hoogte en dieptepunten, mijn leven invulling gegeven. Mijn ‘drive’ is altijd heel sterk geweest en ik ben vastberaden dat deze droom te verwezenlijken. Het is wie ik ben.

Graag zou ik met veel mensen mijn passie voor dans en muziek delen en aan mijn kennis over mijn land en cultuur overdragen. Ik wil graag mijzelf en mijn kwaliteiten als danser, muzikant en entertainer aanbieden aan een breed publiek. Ik zie het als mijn missie, kinderen, jongeren en volwassenen in beweging te brengen en te kunnen verrijken met de dans en muziek uit mijn cultuur.

Favorieten

Fela Kuti, als persoon wou hij de wereld samenbrengen middels zijn muziek. Houden van jezelf, van muziek maken voor jezelf en voor anderen, uit het hart. Leven in vrijheid.

Mamady Keita bracht de wereld in aanraking met de West-Afrikaanse percussie en dansmuziek. Hij is voor mij de koning van de percussie en ik waardeer hem voor het eren van de cultuur van mijn land, Guinee. Als persoon is hij een vredig man, hij brengt mensen samen zonder onderscheid te maken.

Opleiding

l'Oiseau Blanc, professionele dans en percussiegroep in Guinee

Meer

Met veel plezier interactieve optredens en workshops verzorgen in Afrikaanse dans, djembé en zang. Zowel op scholen en kinderdagverblijven, voor teams en organisaties, maar ook in buurtcentra of bijvoorbeeld de dierentuin. Daarnaast ben ik vader van twee zoons, Moussa en Ismael. Ik ben getrouwd en woon met mijn gezin in Groningen.

Docent Vrije inloop

"Wees absoluut fantastisch nieuwsgierig naar alles om je heen! Onze omgeving waarin wij elke dag zijn, rondlopen, fietsen, kijken, luisteren, voelen, denken, proeven is een schatkist aan materiaal om eigen ideeën te laten bloeien en om te vormen tot een uniek kunstwerk."

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat mij het leukste lijkt aan het lesgeven bij VRIJDAG is de expeditie die we samen met alle deelnemers van de Vrije inloop gaan ondernemen. Samen ideeën, materialen, kunst, technieken, verhalen verkennen, delen en ontwikkelen vind ik een feest. Mijn doel als kunsteducatie-docent is dat kinderen zich uitgenodigd voelen om zich creatief te uiten.

Trots op!

Kunsteducatie is een prachtig middel om een diversiteit aan vaardigheden in jezelf te verkennen. Het vormt je, het ontwikkelt je en geeft richting aan wie je wilt zijn. En bovenal plezier in maken. Ik heb vele mooie projecten mogen ondernemen waarbij ik de kracht van kunsteducatie heb gezien. Trots om hier onderdeel van te zijn.

Favorieten

De volgende kunstenaars inspireren mij: Giuseppe Penone (Arte Povera) vanwege zijn werken die nauw verbonden zijn met de natuur. Vooral zijn werk Breath of Leaves (adem van bladeren) uit 1997 spreekt mij in het bijzonder aan door de inzet van een simpele hoop bladeren en Penone zelf die er middenin ligt en met zijn eigen adem de blaadjes laat bewegen en er een vorm in de bladerhoop ontstaat. Resultaat is een krachtig werk. Yin Xiuzhen maakt installaties en gebruikt veel materiaal uit de daagse omgeving om haar kunst een extra betekenis te geven. Yayoi Kusama gebruikt haar hele carrière al de vorm bol, ronding, cirkel. Het mooie vind ik dat zij haar eigen vorm, interesse en fascinatie zo sterk omarmt. Ook ik vind deze vorm fantastisch. Daarbij inspireren mij diverse andere vormen van kunst, zoals stop-motion animatie (bijvoorbeeld PES, Buurman en Buurman en Blublu studios).

Opleiding

Hanzehogeschool (Minerva) Groningen, Autonoom Beeldende Kunst en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Meer

Naast VRIJDAG werk ik in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornis. Ook geef ik met mijn bedrijf Animuis workshops op het gebied van stop-motion animatie op scholen. En heel soms heb ik tijd om zelf iets te maken als beeldend kunstenaar.

http://animuis.com/

Docent Beeldende kunst

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is mooi om te zien dat iedereen een eigen manier heeft om zijn creativiteit te uiten. Het leuke aan lesgeven is dat je dit samen met een leerling kunt ontdekken en kunt onderzoeken. Ik kan heel gelukkig worden wanneer ik bij de leerlingen zie dat ze plezier hebben in het maken van kunst.

Trots op!

Afgelopen jaar heb ik samen met theater De Wonderboom en een groep kinderen kostuums en een decor gemaakt. Ik vond dit een mooi project, omdat verschillende disciplines bij elkaar kwamen. Het leert je om buiten je eigen kaders te denken en dat geeft veel nieuwe inzichten.

Favorieten

Ik houd van veel kunstenaars, maar ik heb een grote voorliefde voor mode en textiel. Middeleeuwse wandtapijten vind ik erg inspirerend, maar ook het werk van Grayson Perry. Daarnaast vind ik ontwerpers als John Galliano, Alexander McQueen, Bas Kosters en Prada erg inspirerend.

Opleiding

Artez Kampen, richting Autonome Kunst

Meer

Ik geef kunstlessen op een basisschool in Adorp en geef les vanuit mijn eigen atelier. Daarnaast werk ik bij Lentis als verzorgende in de ouderenzorg en psychiatrie.

http://www.tabithabrouwer.nl/

Docent Muziekproductie en Compositie

"Spelen is Leren!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven is drempels wegnemen om iedereen muziek te laten maken.

Trots op!

Ik ben trots wanneer de kinderen naar me toe komen en vertellen dat het de leukste les ooit was.

Favorieten

Ryuichi Sakamoto, componeert met piano én met synthesizers en maakt filmmuziek.

Opleiding

Academie voor Popcultuur

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG ben ik bezig met muziekprojecten in mijn eigen studio, pianospelen, opnemen, reizen en vegetarisch koken.

http://www.popcult.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld