Zeefdrukken

Zeefdrukken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
11 mei 2021 19:00 - 21:30 dinsdag Walstraat 34 8 185,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Met de cursus zeefdrukken op dinsdagavond leer je op ambachtelijke wijze een afdruk op papier te maken. Belichten, inrakelen, wachten en schoonmaken. Het komt niet zomaar uit de printer rollen. Geduld is een schone zaak, maar elke keer maak jij een unieke afdruk.

In deze cursus zeefdrukken begin je bij het begin. Hoe maak je een ontwerp, hoe werkt de belichtingsmachine en hoe maak je een zeefdruk met verschillende drukgangen. Het doel van de cursus is om je kennis te laten maken met het fenomeen zeefdrukken.

De cursus Zeefdrukken maakt deel uit van onze pijler Grafiek.

Willemijn Overmars

Docent Zeefdrukken

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat hier jong en oud, allen met hun eigen verschillende achtergrond, bij elkaar komen. Met veel enthousiasme deel ik graag mijn ervaringen, kennis en de liefde voor de techniek. Ik vind het belangrijk om vanuit het individu te werken. Waar liggen je interesses, uitdagingen, op welke manier kan je verder experimenteren? Geduld en aandacht voor het proces zijn erg belangrijk bij het zeefdrukken. Je bent er niet in één les, en dat hoeft ook niet. Dat probeer ik mee te geven.

Trots op!

Trots ben ik wanneer cursisten blij en verrast zijn van wat ze in de cursus hebben gemaakt en geleerd, en aan het eind van de cursus nog lang niet klaar zijn met de techniek en hier nog veel meer interesse voor hebben ontwikkeld. In mijn eigen werk ben ik trots op een aantal muurschilderingen, wanneer opdrachtgevers blij zijn met het ontwerp wat ik voor hen heb ontworpen, en ik mensen met plezier mijn bedrukte kleding zie dragen.

Favorieten

Inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven, en kan in alles zitten, maar ik kijk graag naar de jaren 60, de Jugendstil, Pop Art en de zeefdrukken van Andy Warhol. Kunstenaars die ik bewonder om hun werk, kracht, speelsheid of kleurgebruik, zijn Niki de Saint Phalle, Marte Röling, Frida Kahlo, Ernst Haeckel en Henri Rousseau.

Opleiding

Academie Artemis

Meer

Naast mijn werk bij VRIJDAG, werk ik als freelance illustrator. Ik teken en schilder in opdracht, maar werk ook graag aan vrije opdrachten. Zeefdrukken doe ik vanuit mijn eigen werkplaats, waar ik mijn tekeningen druk op kleding, kaarten en posters. In de zomer gebeurt dit geregeld vanuit een bus, dan druk ik live op festivals op kleding van bezoekers.

https://www.willemyn.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld