Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Fotografie: Stills en stillevens

Uitverkocht

Wil je Stills en stillevens leren fotograferen? Dat kan bij VRIJDAG. Leer over de technische kanten, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
14 nov. 2022 13:30 - 16:00 Maandag Walstraat 34 6 139,- Uitverkocht

Dagelijks worden we bestookt met de mooiste productfoto’s om ons te verleiden tot het kopen van make-up, luxe-voedsel en gadgets. De meeste treffen geen doel en worden weggezapt, weggeklikt of komen in de oudpapierdoos. Maar voor de liefhebber zijn het prachtige voorbeelden van hedendaagse stillevenfotografie. Reclamefolders van grootgrutters en lifestyle magazines kunnen je inspireren tot het maken van de mooiste, lekkerste en verleidelijkste foto’s! Omdat je graag een bijzondere sfeer wilt oproepen, omdat je je verzameling My Little Ponies wilt vastleggen of omdat je een online shop start met zelfgehaakte armbandjes…

Tijdens deze lessen zullen we kijken naar de technische kanten van het fotograferen van stillevens, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen met niet voor de hand liggende onderwerpen en werkwijzes. Elke les is gewijd aan een bijzondere groep stills (o.a. bloemen en platen, rotzooi en troep, sieraden en blingbling, gebak en ander genot). Je krijgt een aantal opdrachten om thuis aan te werken en we bespreken elke les de resultaten die op tafel komen.

Dus heb je zin in stills, beschik je over een printer en een camera met handmatige belichting: doe mee!

Docenten

Renze Dijkema

Fotografie

Renze Dijkema is fotografiedocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Renze? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • Uitverkocht

Keramiek: Draaien op de schijf

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

  • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Modelleren in gips

Wil je leren modelleren in gips? Dat kan bij VRIJDAG. Maak je eigen kopjes en schaaltjes.

  • Uitverkocht

Porselein en zilverklei

Tijdens deze korte, specialistische, cursus maak en ontwerp je zelf sieraden van porselein- en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en gaat dan aan de slag met porselein- en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Verschillende technieken komen aan bod.

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.

  • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

  • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 2)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.