Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Fotografie: Stills en stillevens

Wil je Stills en stillevens leren fotograferen? Dat kan bij VRIJDAG. Leer over de technische kanten, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
13 nov. 2023 13:30 - 16:00 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Renze Dijkema 139,- Inschrijven

Dagelijks worden we bestookt met de mooiste productfoto’s om ons te verleiden tot het kopen van make-up, luxe-voedsel en gadgets. De meeste treffen geen doel en worden weggezapt, weggeklikt of komen in de oudpapierdoos. Maar voor de liefhebber zijn het prachtige voorbeelden van hedendaagse stillevenfotografie. Reclamefolders van grootgrutters en lifestyle magazines kunnen je inspireren tot het maken van de mooiste, lekkerste en verleidelijkste foto’s! Omdat je graag een bijzondere sfeer wilt oproepen, omdat je je verzameling My Little Ponies wilt vastleggen of omdat je een online shop start met zelfgehaakte armbandjes…

Tijdens deze lessen zullen we kijken naar de technische kanten van het fotograferen van stillevens, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen met niet voor de hand liggende onderwerpen en werkwijzes. Elke les is gewijd aan een bijzondere groep stills (o.a. bloemen en platen, rotzooi en troep, sieraden en blingbling, gebak en ander genot). Je krijgt een aantal opdrachten om thuis aan te werken en we bespreken elke les de resultaten die op tafel komen.

Dus heb je zin in stills, beschik je over een printer en een camera met handmatige belichting: doe mee!

Docenten

Renze Dijkema

Fotografie

Renze Dijkema is fotografiedocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Renze? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.