Zoomtheater (online)

Zoomtheater (online)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 19:00 - 20:30 woensdag Extern 8 160,00

Deze cursus is 100% online via de software van Zoom (gratis te downloaden).

De coronacrisis dwong ons tot omdenken; omdat we geen theater konden maken op locatie, gingen we online aan de slag. Er ontstond een nieuwe vorm van theatermaken, waarin de camera een grote rol speelt. Deze filmische vorm van theatermaken, met alle (technische) facetten die daarbij komen kijken, heeft geresulteerd in een spannende cursus Zoomtheater: 100% online!

De cursus wordt gegeven door theaterdocent Pascal Kijzer. Pascal woont in Amsterdam en geeft de cursus gewoon vanuit zijn eigen huis; een voordeel van een online cursus. Mensen die niet in Groningen wonen kunnen dus ook meedoen: hoe leuk is het, om een cursus te volgen samen met je vriend uit Maastricht!

Omdat het beeldende aspect een grote rol speelt in deze vorm van theatermaken, vliegen we ook een paar keer beeldend docent Gerda Schepers in.

Gerda Schepers

Pascal Kijzer

Pascal Kijzer

Docent beeldend & theaterkostuums

"Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen."

Lesgeven bij VRIJDAG

Met elkaar... anders kijken, anders gebruiken, op zijn kop, achterstevoren. Dagelijkse dingen... wat kan het nog meer zijn? Een vliegtuig bouwen van strijkplanken, een zelfportret van kringloopspullen. Samen onderzoeken, prutsen en proberen. Verrassende, waardeloze en rijke materialen. Verdiepen in het thema, op zoek naar inspiratie. Kijken bij andere culturen. Van elkaar leren door te kijken en te reageren. Samen verhalen verzinnen.

Trots op!

Mijn cursisten van ROKJESDAG die enthousiast zijn geworden om zelf kleding te maken. Trots op de installaties die we in de route 'Verbeelden' van theater hebben verzonnen en op de kinderen die in hun eigen verzinsels spelen! Trots op dat ik mijn liefde voor theaterkostuums mag overbrengen, samen verkleden en verhalen verzinnen bij een jas. Samen maken, daar hou ik van!

Favorieten

Modeontwerper Jean Paul Gaultier, zijn materiaal gebruik, thema’s, zijn schetsen, de keuze van zijn modellen. Ik hou van de rebelse Vivian Westwood en van de tegenstellingen in het werk van Alexander McQueen. Ik bewonder mensen die risico’s durven te nemen en niet bang zijn voor het onbekende.

Opleiding

Academie Minerva Groningen richting Modevormgeving, BIK-opleiding (Beroepskunstenaars In de Klas)

Meer

Mijn eigen bedrijf heet Lieve Loeders, een naam met een tegenstelling zoals ook vaak in mijn werk. Ik werk aan verschillende projecten, theaterkostuums, vormgeving, het ontwikkelen van educatieve projecten en SCHORT. Als je nieuwsgierig bent geworden, kan je een kijkje op mijn website nemen.

https://www.gerdaschepers.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld