Navigatie overslaan
Kies je cursus
Amber Witte

Amber Witte is docent Mode bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Amber? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Amber Witte

Jongerenatelier, Mode, textiel en meer

Over Amber

Amber Witte is niet zomaar een modedocent; ze is met name gefascineerd door duurzaamheid en een zero-waste-benadering van haar vakgebied. Tijdens haar inspirerende lessen laat ze haar cursisten in aanraking komen met innovatieve zero-waste-technieken en de denkwijze erachter.

Opleiding en meer

Amber volgde de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Friesland College (D’Drive), en studeerde daarna Fashion Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ze o.a. een minor Social New Earth behaalde. In haar afstudeerprojecten Back to zero P.I en Back to zero P.II geeft ze voorbeelden van een nieuwe manier van ontwerpen en koppelt ze haar artistieke zelfexpressie aan activisme. Amber heeft een eigen on demand zero-waste kleding label, genaamd Free Prisoner.

Favorieten/inspiratie

Ai WeiWei en Holly McQuillan zijn twee grote voorbeelden, omdat ze net als zij kunst met activisme combineren. Op esthetisch gebied laat ze zich inspireren door Chiharu Shiota, Craig Green, Ji Won Choi en de ZERO movement uit de jaren 1960, omdat ze zich net als zij bezighouden met constructie/deconstructie.

Ik vind het leuk om cursisten enthousiast te maken over het zero-waste concept en ze te begeleiden. Ik verbind mensen graag en zo zou ik in lessen ook altijd mijn oog op de cursist houden om te kijken wie er wat meer van mijn energie nodig heeft.

Amber Witte