Navigatie overslaan
Kies je cursus
Hannah de Vries

Hannah de Vries is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hannah? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hannah de Vries

Theater

Over Hannah

Hannah de Vries is trots op de scripts en de voorstellingen die ze uit haar brein tovert. Het begint meestal met een los idee, waarmee ze haar leerlingen vervolgens laat improviseren op de vloer. Dat levert altijd unieke, grappige en ontroerende spelsituaties op. Ze werkt vooral graag met kinderen, vanwege hun fantasie en vindingrijkheid. Ze moet tijdens haar lessen vaak erg lachen om absurde spelsituaties en kan geraakt worden door ontroerende scènes of leerlingen die zich blootgeven.

Opleiding en meer

Ze volgde de opleiding Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Naast lesgeven en regisseren is Hannah ook actief als trainingsacteur; ze speelt dan bijvoorbeeld de rol van een agressieve klant in een supermarkt. Ook staat ze graag op de planken in een mooie theatervoorstelling.

Favorieten/inspiratie

Hannah houdt van de verhalen van Alex van Warmerdam omdat ze realistisch lijken, maar vervreemdend zijn. Zijn uitgangspunt is vaak een fictieve locatie; op die manier begint ze zelf ook graag een verhaal, als schrijver/bedenker van een voorstelling. Andere inspiratiebronnen zijn documentairemakers Michiel van Erp en Frans Bromet.

Ik zie graag dat mijn leerlingen gretig zijn om te spelen en het niet erg vinden om te falen.

Hannah de Vries