Navigatie overslaan
Kies je cursus

Nina van der Woude

Theater

Over Nina

Actrice Nina van der Woude houdt heel erg van de concentratie tijdens een voorstelling, van zowel het publiek als de spelers. De chemie die voor een paar uur in de lucht hangt, die je niet in woorden kunt uitleggen maar moet voelen, is magisch. Theater is bovendien de ultieme manier om het leven te weerspiegelen; het kan raken en aan het denken zetten. Nina is een energieke docent met een goede dosis humor. Ze streeft in haar lessen naar spelplezier en bewustzijn op het toneel. Ze houdt van aanpakken en de boel soms helemaal omgooien; kijken, incasseren en reageren.

Opleiding en meer

Nina studeerde aan de Toneelschool in Arnhem en werkt als freelance actrice. Ze was te zien in o.a. de films Moeder ik wil bij de revue en Papadag. Ze geeft theaterlessen bij VRIJDAG en is zangeres van de band Okkernoot.

Favorieten/inspiratie

Ze bewondert alle kunstenaars die werken vanuit een groot innerlijk belang. Mooie voorstellingen: Who's afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee en De verschrikkelijke moeder van Alex van Warmerdam.

Theater is de ultieme manier om het leven te weerspiegelen. Ik streef in mijn lessen naar spelplezier en bewustzijn op het toneel.

Nina van der Woude