Navigatie overslaan
Kies je cursus
Sandra Vermanen

Sandra Vermanen is docent Beeldende Kunst bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Sandra? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Sandra Vermanen

Creatieve handvaardigheid, Kinderwerkplaats

Over Sandra

Sandra Vermanen maakt beelden in het twee- en driedimensionale vlak, van allerlei materialen. Lesgeven is voor haar een eindeloos inspirerend proces van ontdekken, kijken, maken en leren van elkaar. Of haar cursisten nou piep zijn of al bijna met pensioen, het omzetten van hun eigen ervaringen in beeld blijft fascineren.

Opleiding en meer

Ze studeerde Beeldende Kunst aan Academie Minerva en volgde de BIK-opleiding (Beroepskunstenaar in de klas). Ook haalde ze haar 1egraads Docent Beeldende Vorming aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Naast autonoom kunstenaar is Sandra docent bij verschillende scholen en instellingen. Bij VRIJDAG heeft ze samen met Frank Straatman de opleiding creatieve handvaardigheid (CHV) opgezet en vormgegeven. En in 2014 maakte ze een Droomwolkentoren op Noorderzon.

Favorieten/inspiratie

Ze is geboeid door Beatriz Milhazes, vanwege haar composities en het kleurgebruik. Maar ook door de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers en het Vrijheidsbeeld van Frank Straatman. Verder: Toon Tellegen, Kyteman en David Bowie.

Ik vind het belangrijk dat mensen trots zijn en zichzelf op hun eigen niveau verassen, ze nieuwe ontdekkingen doen, anders leren kijken en zich door ontwikkelen.

Sandra Vermanen