Navigatie overslaan
Kies je cursus
Bağlama les

Wil je bağlama leren spelen? Of met je eigen bağlama samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem bağlama les bij VRIJDAG! Bekijk onze bağlama lessen en doe mee.

Bağlama les in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Bağlama, ook wel bekend als de saz, is een van de meest populaire Turkse snaarinstrumenten. Maar niet alleen in Turkije is het een zeer populair instrument. De bağlama wordt namelijk ook veel bespeeld in onder andere de Balkan en het Midden-Oosten. Het instrument is te herkennen aan de lange hals, een grote bolvormige klankkast en klankgat en lijkt op een gitaar, maar geeft hele andere klanken. Afhankelijk van de gebruikte techniek kun je de saz met een dun langwerpig plectrum of met de vingers bespelen.

Bij VRIJDAG kun je bağlama les nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar saz meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het bağlama spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn bağlama lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele bağlama les of wilt spelen in een groep; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je bugel aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen bağlama? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze bağlama les in Groningen?

Bağlama les met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook bağlama les volgen als er thuis een krappe beurs is.