Navigatie overslaan
Kies je cursus
Contra­basles

Wil je contrabas leren spelen? Of met je eigen contrabas samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem contrabasles bij VRIJDAG! Bekijk onze contrabaslessen en doe mee.

Contrabasles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Er is geen instrument dat zo veelzijdig inzetbaar is als de contrabas: klassiek, jazz, blues, pop, klezmer, wereldmuziek, noem maar op! Het is het grootste strijkinstrument met de laagste tonen en vormt in veel ensembles het harmonisch fundament. Met de komst van de big bands in de jaren '30 van de vorige eeuw werd de contrabas een belangrijk onderdeel van de jazzorkesten. Het is vooral een begeleidingsinstrument. Als solo-instrument zul je hem dus niet vaak aantreffen, maar in de begeleidingsfunctie is de contrabas daarentegen juist erg belangrijk!

Bij VRIJDAG kun je contrabasles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar contrabas meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het contrabas spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn contrabas lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele contrabasles of wilt spelen in een jazzcombo; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je contrabas aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen contrabas? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze contrabasles in Groningen?

Contrabasles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook contrabasles volgen als er thuis een krappe beurs is.