Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Fagot spelen

Samenspelen met je fagot? Doe mee met de ensembles en orkesten van VRIJDAG in Groningen! Bekijk hieronder alle cursussen waar je aan mee kunt doen.

Fagot spelen in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De fagot is de bas van de houtblazers. Het instrument is veelzijdig als het gaat om klanken: in de lage tonen is de fagot wat grof en korrelig, in het middenregister lijkt de klank op die van de hoorn en in de hoogte komt hij in de buurt van de toon van de cello, altviool of menselijke tenorstem. Dat maakt de fagot een interessant instrument om te bespelen. De fagot is een algemene verschijning in het harmonieorkest, blaasorkest en het klassieke orkest, maar eigenlijk is het instrument overal nodig. Je kunt er namelijk hele oude tot hele nieuwe muziekstukken en zelfs jazz mee spelen.

Wil je met je fagot samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Onze professionele docenten dagen je uit om muzikaal het beste uit jezelf te halen. Plezier en samen muziek maken vormen bij ons de basis. Bekijk hieronder de ensembles en orkesten waar jij met je fagot aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. We bieden helaas geen individuele fagotlessen aan.

Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Let op: We bieden geen individuele fagotlessen aan.

Muziekles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook muziekles volgen als er thuis een krappe beurs is.