Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus
Fagotles

Wil je fagot leren spelen? Of met een fagot samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem fagotles bij VRIJDAG! Bekijk onze fagotlessen of meld je aan voor een gratis proefles.

Fagotles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De fagot is de bas van de houtblazers. Het instrument is veelzijdig als het gaat om klanken: in de lage tonen is de fagot wat grof en korrelig, in het middenregister lijkt de klank op die van de hoorn en in de hoogte komt hij in de buurt van de toon van de cello, altviool of menselijke tenorstem. Dat maakt de fagot een interessant instrument om te bespelen. De fagot is een algemene verschijning in het harmonieorkest, blaasorkest en het klassieke orkest, maar eigenlijk is het instrument overal nodig. Je kunt er namelijk hele oude tot hele nieuwe muziekstukken en zelfs jazz mee spelen.

Bij VRIJDAG kun je fagotles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar fagot meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het fagot spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn fagot lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele fagotles of wilt spelen in een blazersensemble; er is altijd een cursus voor jou. Heb je zelf geen fagot? Dan kun je er eentje bij ons huren. En natuurlijk mag je altijd vrijblijvend een proefles proberen.

Wanneer je instrumentale fagot les bij ons gaat volgen, mag je bovendien gratis meedoen met alle bands, ensembles en orkesten van VRIJDAG. En dat zijn er heel veel! Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze fagotles in Groningen?

Fagotles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook fagotles volgen als er thuis een krappe beurs is.