VRIJDAG Popbands.jpg
vrijdag popbands

Popbands

Kom bij VRIJDAG spelen in een band. Popmuziek is voor alle leeftijden.

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Mis je het spelen in een band? Lukt het maar niet om een band van de grond te krijgen? Wil je graag meer optreden? Meld je dan aan en speel mee in een VRIJDAG popband!

Je kunt jezelf opgeven, maar ook een al bestaande band. Onder leiding van een bandcoach werk aan je individuele skills, aan samenspelen en aan je performance. Samen met de bandleden bepaal je jullie stijl. Twee keer per jaar geef je een concert in poppodium Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals. Ieder jaar organiseren we ook een samenwerking met Muziekschool Stadt Oldenburg waarbij in één weekend een band ontstaat met bandleden uit Groningen en Oldenburg (DE). Uiteraard treed je in dat weekend ook op.

Tijdens de concerten in Simplon worden er prijzen uitgereikt aan verschillende bands, zoals studio-opnametijd of spelen op Noorderzon. Een aantal keer per jaar zijn er masterclasses die gaan over zingen in een band of bandpresentatie.

De lestijden en -dagen zijn in overleg. Door middel van voorspelen bepalen we of we je kunnen plaatsen in één van de bands. Dit is afhankelijk van je spelniveau, je gevoel voor ritme, leeftijd, en of er een band is waar je in past. Instromen kan het hele jaar.

Zie voor meer informatie over de koren de pagina ‘koren en zingen’.

Heb je een vraag?

Verplicht veld