Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus
Naschool

Wil je navolging geven aan succesvolle kunstprojecten op jouw school? Of wil je mooie naschoolse activiteiten opzetten met kinderen uit de wijk? Wij denken graag met je mee!

VRIJDAG Naschool

Kunst en cultuur buiten schooltijd

Zelf muziek, theater of beeldende kunst maken is van onschatbare waarde; het verbindt, geeft plezier en geluk, verwonderd en maakt de wereld nog mooier.

VRIJDAG biedt een programma met naschoolse kunstactiviteiten in verschillende wijken in Groningen. Het aanbod is laagdrempelig, bestendig en bouwt voort op de activiteiten binnen de school. Met inzet van professionele kunstdocenten theater, muziek, beeldende kunst en dans slaan we een brug van binnenschools naar het leven na school. De activiteiten spelen in op behoeften uit de betreffende wijk. VRIJDAG Naschool is een nieuw initiatief, het betreft een pilot tot in ieder geval 1 december 2023. De programmeur Naschool werkt nauw samen met de Programmeur Onderwijs en de projectleider en cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt.

Verlengde Schooldag

Momenteel werkt VRIJDAG samen met 12 basisscholen in het kader van de Verlengde Schooldag. Het gezamenlijk programma van de Verlengde Schooldag heeft als doel alle basisschoolkinderen de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen, met elkaar te spelen én om plezier te hebben! Om op deze manier kansengelijkheid te bevorderen. VRIJDAG werkt hierin samen met andere aanbieders, verschillende scholen en de gemeente Groningen.

Samen aan de slag?

Wil je navolging geven aan succesvolle kunstprojecten op jouw school? Of wil je mooie naschoolse activiteiten opzetten met kinderen uit de wijk? Wij denken graag met je mee!

VRIJDAG Naschool helpt met een gedegen plan van aanpak en staat voor een duurzame samenwerking. Elk kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om mee te doen aan kunst en cultuur, dat is onze missie! Wat zou jij bedenken als alles mogelijk was?

Ons aanbod

Project Oosterpark

Club Rebelle

Team & visie

Visie

Samen aan de slag?