Ramenproject

Struin op zaterdag 27 maart online door de repetitielokalen aan de Noorderbuitensingel en zie hoe theatermakers en -docenten Erin Stel, Hannegijs Jonker, Hannah de Vries, Rozan Vergeer, Zen Roorda, Gerda Schepers, Fokko Jelsma & Marit Bamboe in coronatijd nieuwe theatervormen vinden. Samen met hun cursisten blijven ze zoeken naar nieuwe vormen om verhalen te vertellen. Theater maken is altijd mogelijk!

Wat begon als een wandelroute langs live theatervoorstellingen gespeeld in de ramen van diverse panden in de stad, is met de huidige corona-maatregelen ontwikkeld tot een onderzoek naar online theatermaken. Kijk mee hoe de huidige omstandigheden hele nieuwe vormen mogelijk maken en hoe de grenzen van theater worden opgerekt tijdens dit online open huis! Onze gebouwen lijken in deze tijden leeg te zijn, maar online vullen onze makers en spelers elk lokaal met hun nieuwe theaterideeën en -vormen.

Benieuwd naar de voorstelling? Klik hier voor meer info en de link naar Zoom

Voorstellingen

Raak me

Raak me is een onderzoek naar verbondenheid. Kun je je via digitale kanalen nog steeds verbonden voelen? Word jij dan wel echt gezien? In de kelder word je verwezen naar één van de drie solo’s. Je hebt een ontmoeting met één speler. Deze ontmoeting is een spel op zoek naar verbondenheid. Kun je digitaal ook contact maken?

Makers: Erin Stel & Hannegijs Jonker
Spelers: Melchior Riemens, Raisa Riemens & Noor van Tuijl

De corona-verjaardag

Iedereen heeft er inmiddels één achter de rug: de Corona-verjaardag. De een vierde dit met meer restricties dan de ander, maar voor velen werd de geboortedag totaal anders gevierd dan gewoonlijk; geen huis vol familie en vrienden, geen kleffe zoenen en geen gezamenlijk graaien in een bak chips. Hoe zag jouw Corona-verjaardag eruit? We vroegen het de jongeren van VRIJDAG (route Acteren, 16 -20 jaar). Anders, raar, verrassend, saai, lekker rustig en best een beetje eenzaam... En hoe vier jij je volgende verjaardag in lockdown én de nog steeds actieve avondklok? Ons advies: trek je mooiste outfit uit de kast, hang je eigen slingers op en nodig jezelf uit op een drankje. Proost en geniet!(?)

Makers: Hannah de Vries & Rozan Vergeer
Spelers: Max Noorda, Carmen Tonkens, Nura Wentink & Collin van der Woude

Welkom in de Butjesstraat

Welkom in de Butjesstraat.
Zomaar een straat in Groningen. Zes huizen met zes mensen.
Zes feestjes, zes eenzame feestjes met een piano, Didgeridoo en een viool.
Wees welkom als voyeur in de Butjesstraat.

Maker: Zen Roorda
Spelers: Charissa Mulder, Jana Declerecq, Eva-Anne Le Coultre, Karin Boorsma, Bram Appeldorn & Nynke Adema

Een ode aan de gekke Ensor en aan ons kostuumvak

Een kostuum op een hanger is een triest hoopje lappen (Karl Lagerfeld). Toch wist de Belgische kunstenaar James Ensor met maskers, lappen en stokken leven en magie op te roepen in zijn schilderijen. We hebben hier ook even geen levende spelers om aan te kleden. Maar wel maskers, lappen en poppen. Een ode aan de gekke Ensor en aan ons kostuumvak.

Makers: Gerda Schepers & Fokko Jelsma
Dank aan Danza en Owen

Namaaksel

Geïsoleerd op je eigen slaapkamer theatermaken voor een computer. Kan dat? Hoe dan? In dit online experiment ontmoeten drie jongeren elkaar online in een chatroom. Wie is er echt? Wie is nepper dan nep? Valt de realiteit nog te onderscheiden in deze ‘vreemde tijden'?

Makers: Rozan Vergeer
Spelers: Tom Withaar, Berber Bols & Annelinde Riemersma

Raam is maar…

Wie kijkt er niet stiekem door het raam van de buren? Wie voelt zich wel eens bekeken? Herkenbaar? Deze drie dames voelen zich bekeken maar mogen zelf graag gluren en begluren. Een zoom theater- dans voorstelling waarbij improvisatie, experimenteren en een dosis fantasie te zien zijn. Luguber? Sinister? Bevreemdend? Kijk en oordeel zelf.. Niets is wat het lijkt.  

Maker: Marit Bamboe
Spelers: Chantal Toussaint, Eline Cupido & Marleen de Boer

Eindregie: Maartje Ghijsen en Loes Nuijten i.s.m. Collectief SLPLZN
Productie: Marieke Polman
Technische ondersteuning: Pascal Kijzer, Ron Rijnsewijn
Artistiek advies: Victor Mentink

Volg ons op:

Heb je een vraag?

Verplicht veld