050 plus koor.jpg
050+ koor

050+ koor

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 sep 2020 11:00 - 12:15 maandag Sint Jansstraat 7 36 200,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Met het 050+ koor gaan we Groningen flink wakker schudden! Het is een ouderenkoor, maar dan net even anders. We richten ons op nieuwe, hippe muziek. Pop, rap, metal, alles kan. En natuurlijk is er plek voor een mooie ballad. We gaan liedjes zingen waar we iedereen mee gaan verrassen.

Tijdens de repetities leren we de liedjes en werken we meteen aan uitstraling en presentatie. Daarom repeteren we ook in het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11.

Het is gedurende het hele jaar mogelijk om in te stromen. Kom gerust eens meedoen om uit te proberen of het wat voor je is! Iedereen vanaf 50 jaar is welkom. Zangervaring is niet vereist, zin om iets nieuws te proberen en gevoel voor humor wel.

Marcos Moragues

elektrische gitaar

Loes Nuijten

Docent Gitaar

"La constancia es la clave del exito." (Doorzetten is de sleutel naar succes.)

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn inspiratie om les te geven is het doorgeven van dat wat mij zoveel vreugde en bevrediging geeft: muziek maken. Ik wil muziek delen en maken met anderen. Wanneer ik zie dat ik leerlingen kan helpen en voel dat leerlingen oppakken wat ik ze aanreik, zelfs echt met me kunnen spelen, word ik blij. Tevreden ben ik als een leerling echt plezier heeft in het gitaarspelen en daardoor geinspireerd wordt om constante te vorderen.

Trots op!

Mijn muzikale wapenfeiten zijn mijn Mogambo Latinband waar ik heel veel mee heb opgetreden en nog steeds mee speel in zowel binnen- als buitenland. Op festivals, in theaters, bij feesten en concerten: onze latin muziek heeft velen beroerd. 

Trots ben ik op mijn eigen composities en songs. Deze speel ik met verschillende ensembles onder de naam Marcos Moragues trio/kwartet/ kwintet. Ik maak vooral latin-jazz maar ook fusion, pop en funk en rock muziek. Bijzonder blij ben ik met de band die ik heb met mijn eigen kinderen in de muziek: Mijn dochter zingt al van kleins af aan met me in onze kinderband Mini Mogambo en doet dat met verve en veel talent. We hebben samen ook een leuke cd gemaakt en treden regelmatig samen op. Ook mijn zoon mag ik begeleiden op zijn muzikale pad: hij drumt en speelt gitaar… deze ontwikkelingen van zo dichtbij te beleven geeft me veel voldoening.

Favorieten

Veel stijlen en kleuren kunnen me bekoren. Ik ben door vele musici en artiesten geinspireerd en beinvloed. Laat ik een aantal gitaristen noemen die me hebben beinvloed: Luis Salinas, Vicente Amigo, Toninho Horta en Paco de Lucia als latino's. Dan door Joe Pass, Jim Hall, Wes Montgomery en Pat Metheny als jazzgitaristen en John Scofield, Scott Henderson en Mike Stern zijn enkele van de fusiongitaristen waar ik veel naar heb geluisterd. Maar ook andere instrumentalisten en zangers hebben me geraakt. Van Sting en Ella Fitzgerald tot the Ramones; Miles Davis en John Coltrane… Bill Evans, La misa Criolla: En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoals gezegd: evenveel kleuren als stijlen kunnen me bekoren.

Opleiding

  • Musician Institute California, G.I.T. diploma behaald in 1997.
  • Prins Claus Conservatorium: In 2005 heb ik mijn studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen afgerond, en mijn bachelor’s degree jazz gitaar gehaald.

Meer

Ik componeer: instrumentale latin jazz en fusion. Ik maak popsongs in het Spaans en Engels. Ik arrangeer popliedjes voor popkoren. Ik heb bandjes gecoached. Ik speel onder meer inMogambo Latinband, Soulplus, Mini Mogambo, leid jamsessies en heb een kerstensemble “the Christmas Carol Singers” vocale kerst-liedjes begeleid door bas en gitaar. Ik geef gitaarles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Studio opnames, productie, mix en masteren. Geluidtechnicus bij live optredens van verschillende muzikale ensembles en evenementen.

Docent Muziektheater & Programmeur Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukst aan lesgeven vind ik om samen met leerlingen het onderzoek aan te gaan naar een mooie integratie van muziek en theater in een voorstelling. Ook laat ik ze graag kennis maken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van zijn. Ik vind het ook leuk om mensen vormen van theater te laten zien die ze nog niet kennen. Na afloop ben ik het meest blij als ik mensen met lef en trots op het toneel zie staan.

Trots op!

Op mijn kleinkunstduo Loes en Die Kleine. Wij schrijven eigen liedjes en spelen hiermee op theaterfestivals en in theaters.

Favorieten

Graag luister ik naar Theo Nijland, Maarten van Roozendaal, Eefje de Visser en Charl Delemarre. Die teksten en melodieën: wauw! Voorstellingen van het RO theater vind ik erg goed en de choreografieën van Pina Bausch vind ik prachtig. Daarnaast kan ik ook Beyoncé met haar lekkere commerciële beats waarderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

Opleiding

Muziektheater, Codarts Rotterdam

https://loesendiekleine.com/

Volwassenen (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld