050+ koor

050+ koor

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 11:00 - 12:15 maandag Sint Jansstraat 7 36 200,00

​Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!​

Met het 050+ koor gaan we Groningen flink wakker schudden! Het is een ouderenkoor, maar dan nét even anders. We richten ons op nieuwe, hippe muziek.

Pop, rap, metal; alles kan, ook af en toe een prachtige ballad. We gaan nummers zingen waar we iedereen mee gaan verrassen. En tijdens de repetities werken we uiteraard ook aan uitstraling en presentatie.

Het is gedurende het hele jaar mogelijk om in te stromen. Kom gerust eens meedoen om uit te proberen of het wat voor je is! Iedereen vanaf 50 jaar is welkom. Zangervaring is niet vereist, zin om iets nieuws te proberen en gevoel voor humor wel.

Marcos Moragues

elektrische gitaar

Mousmé Brocaar

Docent Gitaar

"La constancia es la clave del exito." (Doorzetten is de sleutel naar succes.)

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn inspiratie om les te geven is het doorgeven van dat wat mij zoveel vreugde en bevrediging geeft: muziek maken. Ik wil muziek delen en maken met anderen. Wanneer ik zie dat ik leerlingen kan helpen en voel dat leerlingen oppakken wat ik ze aanreik, zelfs echt met me kunnen spelen, word ik blij. Tevreden ben ik als een leerling echt plezier heeft in het gitaarspelen en daardoor geinspireerd wordt om constante te vorderen.

Trots op!

Mijn muzikale wapenfeiten zijn mijn Mogambo Latinband waar ik heel veel mee heb opgetreden en nog steeds mee speel in zowel binnen- als buitenland. Op festivals, in theaters, bij feesten en concerten: onze latin muziek heeft velen beroerd. 

Trots ben ik op mijn eigen composities en songs. Deze speel ik met verschillende ensembles onder de naam Marcos Moragues trio/kwartet/ kwintet. Ik maak vooral latin-jazz maar ook fusion, pop en funk en rock muziek. Bijzonder blij ben ik met de band die ik heb met mijn eigen kinderen in de muziek: Mijn dochter zingt al van kleins af aan met me in onze kinderband Mini Mogambo en doet dat met verve en veel talent. We hebben samen ook een leuke cd gemaakt en treden regelmatig samen op. Ook mijn zoon mag ik begeleiden op zijn muzikale pad: hij drumt en speelt gitaar… deze ontwikkelingen van zo dichtbij te beleven geeft me veel voldoening.

Favorieten

Veel stijlen en kleuren kunnen me bekoren. Ik ben door vele musici en artiesten geinspireerd en beinvloed. Laat ik een aantal gitaristen noemen die me hebben beinvloed: Luis Salinas, Vicente Amigo, Toninho Horta en Paco de Lucia als latino's. Dan door Joe Pass, Jim Hall, Wes Montgomery en Pat Metheny als jazzgitaristen en John Scofield, Scott Henderson en Mike Stern zijn enkele van de fusiongitaristen waar ik veel naar heb geluisterd. Maar ook andere instrumentalisten en zangers hebben me geraakt. Van Sting en Ella Fitzgerald tot the Ramones; Miles Davis en John Coltrane… Bill Evans, La misa Criolla: En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoals gezegd: evenveel kleuren als stijlen kunnen me bekoren.

Opleiding

  • Musician Institute California, G.I.T. diploma behaald in 1997.
  • Prins Claus Conservatorium: In 2005 heb ik mijn studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen afgerond, en mijn bachelor’s degree jazz gitaar gehaald.

Meer

Ik componeer: instrumentale latin jazz en fusion. Ik maak popsongs in het Spaans en Engels. Ik arrangeer popliedjes voor popkoren. Ik heb bandjes gecoached. Ik speel onder meer inMogambo Latinband, Soulplus, Mini Mogambo, leid jamsessies en heb een kerstensemble “the Christmas Carol Singers” vocale kerst-liedjes begeleid door bas en gitaar. Ik geef gitaarles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Studio opnames, productie, mix en masteren. Geluidtechnicus bij live optredens van verschillende muzikale ensembles en evenementen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld