Elektrische gitaar

Elektrische gitaar

INSCHRIJVEN

Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

De elektrische gitaar is hét instrument in de pop- en rockmuziek. Droom je er stiekem van om voor een uitzinnig publiek een snerpende gitaarsolo weg te geven? Begin dan met les nemen bij VRIJDAG.

Onder begeleiding van geweldige docenten leer je al snel om met anderen muziek te maken en kun je meedoen in een pop- of bigband. De bands repeteren in de Kelder, een toffe plek met een podium om op te treden.

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.
 

Selim Boukhris

akoestische gitaar

Marcos Moragues

elektrische gitaar

George Sopacua

elektrische gitaar

Docent Gitaar

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het mooi om te zien wanneer een leerling gaat merken wat hij of zij kan en wil op een instrument. Wanneer ze echt doorhebben hoe zij op hun eigen manier muziek kunnen gaan maken.

Trots op!

De eerste voorstelling van de Muziek Instap en Overstap in het Grand Theatre. Hoe zoveel kinderen die nog niet heel lang een instrument bespelen zo goed op elkaar ingespeeld zijn en samen kunnen werken.

Favorieten

Stevie Wonder. Een ongelooflijk goede multi-instrumentalist met originele composities met invloed uit veel verschillende stijlen die experimenteel zijn, maar toch catchy blijven.

Opleiding

Prins Claus Conservatorium

Meer

Ik geef de vakken muziek en koor op het Parcival College in Groningen en ben daarnaast gitarist en toetsenist bij popband Small Town Bandits.

Docent Gitaar

"La constancia es la clave del exito." (Doorzetten is de sleutel naar succes.)

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn inspiratie om les te geven is het doorgeven van dat wat mij zoveel vreugde en bevrediging geeft: muziek maken. Ik wil muziek delen en maken met anderen. Wanneer ik zie dat ik leerlingen kan helpen en voel dat leerlingen oppakken wat ik ze aanreik, zelfs echt met me kunnen spelen, word ik blij. Tevreden ben ik als een leerling echt plezier heeft in het gitaarspelen en daardoor geinspireerd wordt om constante te vorderen.

Trots op!

Mijn muzikale wapenfeiten zijn mijn Mogambo Latinband waar ik heel veel mee heb opgetreden en nog steeds mee speel in zowel binnen- als buitenland. Op festivals, in theaters, bij feesten en concerten: onze latin muziek heeft velen beroerd. 

Trots ben ik op mijn eigen composities en songs. Deze speel ik met verschillende ensembles onder de naam Marcos Moragues trio/kwartet/ kwintet. Ik maak vooral latin-jazz maar ook fusion, pop en funk en rock muziek. Bijzonder blij ben ik met de band die ik heb met mijn eigen kinderen in de muziek: Mijn dochter zingt al van kleins af aan met me in onze kinderband Mini Mogambo en doet dat met verve en veel talent. We hebben samen ook een leuke cd gemaakt en treden regelmatig samen op. Ook mijn zoon mag ik begeleiden op zijn muzikale pad: hij drumt en speelt gitaar… deze ontwikkelingen van zo dichtbij te beleven geeft me veel voldoening.

Favorieten

Veel stijlen en kleuren kunnen me bekoren. Ik ben door vele musici en artiesten geinspireerd en beinvloed. Laat ik een aantal gitaristen noemen die me hebben beinvloed: Luis Salinas, Vicente Amigo, Toninho Horta en Paco de Lucia als latino's. Dan door Joe Pass, Jim Hall, Wes Montgomery en Pat Metheny als jazzgitaristen en John Scofield, Scott Henderson en Mike Stern zijn enkele van de fusiongitaristen waar ik veel naar heb geluisterd. Maar ook andere instrumentalisten en zangers hebben me geraakt. Van Sting en Ella Fitzgerald tot the Ramones; Miles Davis en John Coltrane… Bill Evans, La misa Criolla: En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoals gezegd: evenveel kleuren als stijlen kunnen me bekoren.

Opleiding

  • Musician Institute California, G.I.T. diploma behaald in 1997.
  • Prins Claus Conservatorium: In 2005 heb ik mijn studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen afgerond, en mijn bachelor’s degree jazz gitaar gehaald.

Meer

Ik componeer: instrumentale latin jazz en fusion. Ik maak popsongs in het Spaans en Engels. Ik arrangeer popliedjes voor popkoren. Ik heb bandjes gecoached. Ik speel onder meer inMogambo Latinband, Soulplus, Mini Mogambo, leid jamsessies en heb een kerstensemble “the Christmas Carol Singers” vocale kerst-liedjes begeleid door bas en gitaar. Ik geef gitaarles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Studio opnames, productie, mix en masteren. Geluidtechnicus bij live optredens van verschillende muzikale ensembles en evenementen.

Docent elektrische gitaar

"Muziek is mijn passie!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven is om een leerling wijzer en blijer te maken door middel van muziek.

Trots op!

Ik ben trots wanneer ik leerlingen wijzer en blijer kan maken met muziekles.

Favorieten

George Benson, Carlos Santana, jazzmusici die me inspireren.

Opleiding

Conservatorium Constantijn Huygens (nu ArtEZ) in Zwolle, 1985-1992 o.l.v. Hans Voogt

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG treed ik op met een BigBand, Jazzbands, PopBands en alle vormen van muzikale samenwerking.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld