Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep. 2023 19:30 - 22:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Henny Stern 93,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Strobistfotografie is de verzamelnaam voor het creatief werken met opzet- of reportageflitsers. Je gebruikt hierbij je flitsers los van je camera en meestal in combinatie met bestaand licht. Het idee is dat je foto's aanzienlijk verbeteren wanneer je ervoor zorgt dat je niet rechtstreeks op je onderwerp flitst.

De lessen beginnen met theorie, die je vervolgens met je eigen camera in praktijk gaat brengen. Je leert met meerdere flitsers werken, in verschillende opstellingen, en al doende krijg je inzicht in hoe je je flitsers kunt aansturen met transmitters. Na afloop van de opnames besteden we ook aandacht aan hoe je foto’s kunt nabewerken. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Wat voor camera heb ik nodig?

Een voorwaarde voor deze cursus is dat je over een spiegelreflexcamera beschikt en enige basistechniek kan toepassen. Heb je losse opzetflitsers? Neem ze dan mee. Er zijn uiteraard ook flitsers in de studio aanwezig.

Docenten

Docenten: Henny Stern

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Portret in de studio

Lijkt het je leuk om portretten te schieten? Dat kan bij VRIJDAG. Deze cursus leert je stap voor stap alles over het fotograferen van modellen

Productfotografie

Wil jij graag productfoto’s maken voor jouw website of webshop? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Basiscursus fotografie

Wil je de basis leren van fotografie? Dat kan bij VRIJDAG. Je maakt kennis met de technische en inhoudelijke kanten van digitaal fotograferen.

Naaicursus: Zero Waste

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan, en staat duurzaamheid daarbij voorop? Kom maken bij VRIJDAG!

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

Beelden boetseren naar model

Wil je alles leren over beelden boetseren? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt inzicht in anatomie, verhoudingen, richtingen en volumes.

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

Mouleren en draperen: De basis

Lijkt het jou leuk zelf te ontwerpen, en jouw eigen ideeën om te zetten in een patroon? Meld je dan aan voor deze reeks van 8 lessen mouleren en draperen!

Basiscursus tekenen en schilderen (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken tekenen en schilderen en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!