Houtdrukken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 apr 2022 13.00 - 15.30 maandag Walstraat 34 8 185,00

Van de 15e tot de 17e eeuw was houtdrukken een veelgebruikte methode om illustraties en teksten te vermenigvuldigen. Aan het begin van de 20e eeuw werd het oude ambacht herontdekt en sindsdien is het een veelgebruikte kunstvorm.

In deze cursus leer je alles over de techniek van het houtdrukken en het gutsen. We beginnen met een kennismaking van het materiaal; hout, gutsen, inkt, rollers, persen en papiersoorten. Spelenderwijs maak je vervolgens een eenvoudige kleurenprent. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, iedereen die nieuwsgierig is naar de techniek kan meedoen.

De groep bestaat uit beginnende en meer ervaren cursisten. Op deze manier kun je kennismaken met verschillende manieren van werken, er worden ervaringen en tips uitgewisseld en er ontstaan vaak levendige discussies over het werk. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak. 

Er worden bij VRIJDAG ieder jaar meerdere drukprojecten opgezet waar je aan mee kunt doen.

Marjolein Terwindt-Wetterauw

Marjolein Terwindt-Wetterauw leert haar cursisten de techniek van het hoogdrukken. Ze is er voor praktische hulp, creatieve oplossingen en het aandragen van nieuwe ideeën, maar weet ook wanneer ze haar cursisten lekker met rust moet laten.

Meer weten over Marjolein en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld