Klarinetensemble Groningen.jpg
klarinetensemble voor beginners

Klarinetensemble voor beginners 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 sep 2018 18:45 - 19:45 maandag Sint Jansstraat 7 38

Samenspelen is belangrijk als je muziekles hebt. In dit ensemble is plaats voor leerlingen die nog maar kort klarinet spelen (vanaf een jaar les).

Je kunt altijd meedoen omdat de partijen worden aangepast aan jouw individuele speelniveau. Het repertoire dat we spelen is zeer gevarieerd. We spelen muziek uit diverse genres, bijvoorbeeld klassiek, jazz, Zuid-Amerikaans en pop. 

Het is ons streven om drie keer per jaar een optreden te verzorgen.

Leeftijd: 18 jaar en ouder.

Pierre Lafay

STUDEREN HELPT

 

Docent Klarinet

 

Opleiding
Mijn klarinetopleiding begon in Rouen (Frankrijk) en ging verder bij Reinier Hogerheijde aan het Groninger conservatorium. In 1985 behaalde ik het diploma Uitvoerend Musicus cum Laude, met een onderscheiding voor bijzondere muzikale en virtuoze eigenschappen.

 

Lesgeven bij VRIJDAG 
Muziekonderwijs op maat geven, gericht op allerlei leeftijden en niveaus. Dat vind ik met name leuk aan lesgeven bij VRIJDAG. Ik vind het daarbij heel prettig dat VRIJDAG zo’n mooie centrale locatie heeft middenin de stad. Als belangrijk doel bij leerlingen heb ik dat zij zelfstandig kunnen studeren en muziek maken. Het helpt daarbij om mee te doen aan een van de drie klarinetensembles die ik leid, elk met zijn eigen niveau.

 

Trots op! 
Ik organiseer nu al ongeveer vijftien jaar de Noordelijke Klarinetdag, een jaarlijks druk bezochte bijeenkomst van amateurklarinettisten van allerlei leeftijden en niveaus.

 

Favorieten
Ik heb een brede interesse in muziek: Kamermuziek, opera, het symfonische repertoire, maar ook jazz- en wereldmuziek. Belangrijke componisten zijn voor mij bijvoorbeeld in de klassieke muziek: Mozart, Brahms, Von Weber, Debussy… In de jazz: Duke Ellington, Charlie Parker en meer op klarinet gericht: Benny Goodman, Artie Shaw, Buddy de Franco… 

Meer Muziek 
Ik soleer veel in orkesten in allerlei klarinetconcerten. In 2007 maakte ik een CD opname met het Trio Cantorum (Pierre Lafay Klarinet, Martin Grudaj Cello, Elena Malinova Piano). Ook binnen de lichte muziek was ik actief, onder andere met mijn jazzseptet ‘Fifty six’, en ‘The Dutch Palladium Orchestra’ waarmee ik in 1989 en 1994 de eerste prijs won van het Internationale Jazz concours te Breda. Al tien jaren achtereen word ik uitgenodigd om in Frankrijk de programmering te verzorgen van het ‘Festival la clef de la cité’ te Lavausseau, Frankrijk.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld