Klarinetensemble Groningen.jpg

Klarinetensemble voor beginners 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
26 aug 2019 18:45 - 19:45 maandag Sint Jansstraat 7 38 120,00 170,00

Samenspelen is belangrijk als je muziekles hebt. In dit ensemble is plaats voor leerlingen die nog maar kort klarinet spelen (vanaf een jaar les).

Je kunt altijd meedoen omdat de partijen worden aangepast aan jouw individuele speelniveau. Het repertoire dat we spelen is zeer gevarieerd. We spelen muziek uit diverse genres, bijvoorbeeld klassiek, jazz, Zuid-Amerikaans en pop. 

Het is ons streven om drie keer per jaar een optreden te verzorgen.

Leeftijd: 18 jaar en ouder.

Pierre Lafay

klarinet

Docent Klarinet

"Studeren helpt!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Muziekonderwijs op maat geven, gericht op allerlei leeftijden en niveaus. Dat vind ik met name leuk aan lesgeven bij VRIJDAG. Ik vind het daarbij heel prettig dat VRIJDAG zo’n mooie centrale locatie heeft middenin de stad. Als belangrijk doel bij leerlingen heb ik dat zij zelfstandig kunnen studeren en muziek maken. Het helpt daarbij om mee te doen aan een van de drie klarinetensembles die ik leid, elk met zijn eigen niveau.

Trots op!

Ik organiseer nu al ongeveer vijftien jaar de Noordelijke Klarinetdag, een jaarlijks druk bezochte bijeenkomst van amateurklarinettisten van allerlei leeftijden en niveaus.

Favorieten

Ik heb een brede interesse in muziek: Kamermuziek, opera, het symfonische repertoire, maar ook jazz- en wereldmuziek. Belangrijke componisten zijn voor mij bijvoorbeeld in de klassieke muziek: Mozart, Brahms, Von Weber, Debussy… In de jazz: Duke Ellington, Charlie Parker en meer op klarinet gericht: Benny Goodman, Artie Shaw, Buddy de Franco… 

Opleiding

Mijn klarinetopleiding begon in Rouen (Frankrijk) en ging verder bij Reinier Hogerheijde aan het Groninger conservatorium. In 1985 behaalde ik het diploma Uitvoerend Musicus cum Laude, met een onderscheiding voor bijzondere muzikale en virtuoze eigenschappen.

Meer

Ik soleer veel in orkesten in allerlei klarinetconcerten. In 2007 maakte ik een CD opname met het Trio Cantorum (Pierre Lafay Klarinet, Martin Grudaj Cello, Elena Malinova Piano). Ook binnen de lichte muziek was ik actief, onder andere met mijn jazzseptet ‘Fifty six’, en ‘The Dutch Palladium Orchestra’ waarmee ik in 1989 en 1994 de eerste prijs won van het Internationale Jazz concours te Breda. Al tien jaren achtereen word ik uitgenodigd om in Frankrijk de programmering te verzorgen van het ‘Festival la clef de la cité’ te Lavausseau, Frankrijk.

https://www.pierrelafay.nl/

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld