Landschapsfotografie:
Stad en Ommeland

Landschapsfotografie: Stad en Ommeland

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 okt 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 4 90,00

In deze cursus trekken we de ‘Groningse wildernis’ in en gaan we op verschillende manieren naar ons landschap kijken. Dramatische wolken boven een bergkam of een zonsondergang in een tropische zee zul je hier niet aantreffen, maar ‘gewone’ landschappen zijn vaak bijzonderder dan je denkt en heel interessant om te fotograferen.

Op pad

We gaan vier zaterdagochtenden op pad, we bekijken rustige en dynamische landschappen, grote vormen en kleine details, tijdens regen en in de zon. De docent helpt je uiteraard met alle technische uitdagingen die voorbij komen.

Naast het Stadspark, de prinsentuin en het Noorderplantsoen zullen we ook de dorpen Dorkwerd en Wierumerschouw verkennen. Daarnaast maak je kennis met beroemde landschapsfotografen en bekijken we elkaars werk. Zo ontdek je niet alleen hoe anderen het doen, maar ook hoe jíj het graag wil aanpakken.

Ga je mee op avontuur? Vergeet je camera niet!

Renze Dijkema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fijn mijn kennis, kunde en enthousiasme te delen, samen foto’s te bekijken en  van gedachten te wisselen over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Trots op!

Ik ben nu bezig met een boek met  panoramafoto’s in zwartwit van het Pieterpad en ben al heel trots op de foto’s die ik al heb gemaakt. 

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn de geschilderde landschappen van Corot, de stillevens van Morandi en de foto’s van Josef Sudek.

Opleiding

ABK Minerva, Frank Mohr Instituut

Meer

Als beeldend kunstenaar maak ik foto’s van stillevens die eruit zien als lege, desolate landschappen. Verder geef ik les aan De Fotolocatie Groningen.

https://www.renzedijkema.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld