Meubels ontwerpen en maken (woensdag)

Meubels ontwerpen en maken (woensdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 19:30 - 22:00 woensdag Walstraat 34 16 370,00 390,00

Kom jij meubels ontwerpen en maken? De concrete onderwerpen waar beginners in de eerste lessen mee te maken krijgen zijn onder meer:

  • materialenkennis
  • basistechnieken als meten, aftekenen, zagen, verbinden (houtverbindingen en lamello's), lijmen, schuren en frezen
  • afwerking
  • ontwerptechnieken: schetsen, modellen maken, reflecteren, werken op schaal en een constructietekening maken

Gevorderden werken aan een project naar keuze; afhankelijk daarvan wordt er bijgeleerd. Een eenmalig vast onderdeel is het gebruik van de grote cirkelzaag en de afkortzaag. Naast hout kun je ook andere materialen gebruiken. Je kennis en vaardigheden worden zo steeds verder uitgebreid.

Marinus Augustijn

Karin Elferink

Docent Meubelmaken

"Niet voor niets gaat de zon op!" / "Kunst als strategie om je leven te kunnen leven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste is dat je allerlei kennis die je hebt opgedaan kan overdragen op anderen. Andersom brengen cursisten weer veel mee. Dat zorgt voor een interessante wisselwerking. Daarnaast zijn collega's zeer inspirerend.

Trots op!

Trots is altijd een afgeleide trots, gebaseerd op wat een cursist zelf bereikt en waar je als docent een rol in hebt gespeeld.

Favorieten

Op mijn twaalfde raakte ik verzeild in een expositie van Constantin Brancusi. Dat bleek een beslissend moment. In Den Haag ben ik opgegroeid met Piet Mondriaan. Ook favoriet is "Wat is onze verhouding tot de wereld?" in het werk van Stanley Brouwn. Maar ook Francis Alys staat op mijn lijstje van favorieten.

Opleiding 

  • NLO Ubbo Emmius, 1981 
  • Academie Minerva, 1983

Meer

Na mijn opleiding ben ik gestart als kunstenaar, switchend tussen ruimtelijk werk en 2-d. Daarnaast verzamel ik kunst, kunstenaarsboeken, grafische vormgeving (o.a.) Ook geef ik geregeld gastlessen op Minerva. Twee jaar geleden startte ik, samen met Agnes Scholte, kunstruimte "Galerie Block C".

http://www.marinusaugustijn.com/

Docent Meubelmaken

"De beelden in je hoofd vormgeven met je handen kan tot meer dan alleen een meubeltje leiden."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik heb een eigen bedrijf Opmaat waarbij ik een meer zakelijke manier van werken en meubelmaken heb. Lesgeven is voor mij heel leuk omdat ik samen met cursisten aan de slag ga met ontwerpen en uitvoeren. Het is inspirerend om vrij te kunnen ontwerpen en de kennis van je vak op een andere manier in te zetten en over te brengen. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als iedereen met een mooi eigen ontwerp afsluit dat ook echt uitgevoerd is, dat kan in de duur van een cursus, maar mag natuurlijk ook twee cursussen duren.

Trots op!

Ik ben trots op de trouwzaal die we met Opmaat hebben ontworpen in Drachten van de Gemeente Smallingerland. Wat betreft de cursisten ben ik altijd trots op de eigen ontwerpen die ze maken en uitvoeren tijdens de cursus.

Favorieten

Ik vind theatergezelschap Orkater heel inspirerend. Ze zijn op hun eigen manier heel Hollands, hun werk is heel kneuterig maar ook erg inspirerend, zowel qua vormgeving, toneeltechnisch en muziek. Amedeo Modigliani is een Italiaanse kunstschilder uit de eind 18e eeuw. Hij heeft een hele typische en eigenzinnige manier van schilderen, waarbij hij kleuren heel mooi en lang uitgerekt.

Opleiding

Meubelmaker opleiding Groningen, verder ben ik autodidact.

Meer

Naast het lesgeven heb ik een eigen bedrijf Opmaat. Daar maak ik zelf ontwerpen en doe ik de werkvoorbereiding, we hebben meubelmakers in dienst die de uitvoerende werkzaamheden doen. We werken voor de helft voor particulieren, de andere helft voor opdrachtgevers als musea waar we bijvoorbeeld de inrichting van info centra doen, voor artsenpraktijken en scholen. Zo hebben we net de inrichting van het nieuwe Alfa College verzorgd.

http://www.opmaat.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld