Modeatelier 12-21 jaar

Modeatelier 12-21 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
20 mei 2021 17:00 - 19:00 donderdag Walstraat 34 8 96,00 96,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan? En wil je graag je eigen bijzondere, duurzame items maken? Kom dan donderdagavond werken in ons modeatelier!

In deze cursus leer je hoe je kleding ontwerpt, maakt, verandert of versiert. En wil je een tas of hoed maken? Ook dat kan! Je leert naaien op een gewone machine en lockmachine.

Bij Amber kun je daarnaast terecht voor alles over duurzaamheid en fashion, recyclen van technieken en materialen en specifieke technieken als zero-waste sewing (naaien zonder restafval). Uiteraard staat jouw interesse voorop!

Kom een keertje langs. Je kunt altijd instromen in de bestaande lessen.

Amber Witte

Docent Mode

"We may never reach the zero in zero waste, but that doesn't mean we should take zero action."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik mensen iets nieuws laten zien en leren, waar ze hopelijk ook rondom de workshops wat aan hebben. Al is het maar hun trots van het gemaakte ontwerp. Mijn doel is om ze in aanraking te laten komen met de innovatieve zero-waste technieken en vooral de denkwijze. Zo kunnen ze ontdekken hoe je moet denken binnen het zero-waste concept.

Ik vind het leuk om meer mensen enthousiast te maken over dit concept en ze te begeleiden. Ik verbind mensen graag en zo zou ik in lessen ook altijd mijn oog op de mens houden om te kijken wie er wat meer van mijn energie nodig heeft.

Trots op!

Mijn minor en afstudeerproject, Back to zero P.I en P.II. Hierin heb ik een voorbeeld gemaakt voor een nieuwe manier van ontwerpen en het ontplooien van mijn artistieke zelfexpressie gebundeld met activisme.

Favorieten

Oh dat zijn er te veel om op te noemen. Ai WeiWei, Holly McQuillan zijn er twee die ik vooral als voorbeeld zie omdat ze kunst met activisme combineren. Chiharu shiota, Craig Green, Zero movement (jaren '60) en Ji Won Choi esthetisch gezien. Construcție/deconstructie is een groot gedeelte van mijn handschrift en dat gebruiken zij ook.

Opleiding

  • Bachelor: Willem de Kooning academie - Fashion Design - Minor Social New Earth
  • MBO: Specialist mode maatkleding, D'drive, Friesland college

Meer

Ik heb mijn eigen on demand zero-waste kleding label, genaamd Free Prisoner.

https://amberwitte.wixsite.com/portfolio

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld