Schilderen als De Ploeg (donderdagochtend)

Schilderen als De Ploeg (donderdagochtend)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2021 09:30 - 12:00 donderdag Walstraat 34 8 185,00

Leren schilderen als De Ploeg? Kunstenaar-docent Antje Sonnenschein geeft deze cursus omdat zij, naast van de Duitse expressionisten, een groot bewonderaar is van De Ploeg-schilders.

Tijdens deze cursus leer je werken als Ploeg-schilders zoals Altink en Van der Zee. Ook krijg je in de cursus een beeld van hoe zij hebben gewerkt. Door de strakke lesopbouw zijn de lessen zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Antje Sonnenschein

Docent Tekenen en Schilderen

"Via gedegen opbouw tot mooie resultaten komen, zodat er zin aan meer ontstaat."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik dat ik binnen VRIJDAG alle vrijheid heb om mijn eigen programma te ontwikkelen en les mag geven in leuke werkruimtes. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als de cursisten vooruitgang hebben geboekt als gevolg van een strakke lesopbouw kennen waardoor de lesontwikkeling van iedere individuele cursist kan worden bijgehouden.

Trots op!

Wat betreft lesgeven werk ik in het algemeen niet op projectmatige basis, maar ben trots op de variatie en verscheidenheid in de lesprogramma's en de aandacht die ik in mijn lessen aan ieder individu kan geven. Ik ben ook trots op mijn eigen werk, het lesgeven en eigen schilderijen. Succesvolle exposities bevleugelen mij en geven me energie en voldoening. De wisselwerking tussen mij en mijn cursisten geeft me een positieve structuur en impulsen.

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn Emil Nolde, de Fauvisten en Duitse expressionisten. Ik ben opgegroeid bij het kunstenaarsdorp Worpswede waar ik al gauw in aanraking kwam met verschillende kunstuitingen. Door de ateliers in Worpswede liggen hier mijn eerste bewuste contacten met kunstenaars zoals Paula Becker Modersohn. Maar ook in huizen van vrienden hingen werken van Duitse expressionisten. Hier liggen mijn artistieke wortels. En als ik terugkom in Worpswede of Fischerhude voel ik nog steeds de inspiratie en een “thuiskom-gevoel”. 

Meer

Naast lesgeven organiseer ik teken- en schilderworkshops en schilder en exposeer ik met eigen werk. De thema’s van mijn schilderijen vinden meestal hun oorsprong in het Groninger land, maar ook Friesland en Duitsland. In een niet aflatend enthousiasme voor het Groninger land schilder ik alle aspecten van het landschap: de wuivende korenvelden zijn met de boerderijen en kerken op de wierden als eilanden midden in het landschap. Daarnaast schilder ik graag het prachtige Reitdiep met zijn bekorend wisselend licht. Galerie ‘Het Raadhuis’ in Eenrum en Galerie ‘De Groninger Kroon’ in Reiderwolderpolder exposeren en verkopen momenteel mijn werk. Ook werk ik regelmatig voor particuliere opdrachtgevers.

Opleiding

Onder meer Hochschule für Gestaltung in Bremen, Academie Minerva in Groningen en aanvullende kunstzinnig pedagogische opleidingen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld