Tekenen iedereen kan het! vervolg (dinsdagochtend)

Tekenen iedereen kan het! vervolg

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
11 mei 2021 09:30 - 12:00 dinsdag Walstraat 34 8 195,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Deze tekencursus is voor mensen die de basiscursus ‘Tekenen, iedereen kan het!’ hebben gevolgd. Wil je een andere tekencursus volgen? Bekijk dan ons cursusaanbod onderaan de pagina.

De basistechnieken worden in deze tekencursus uitgebreid en in de oefeningen vindt steeds meer verdieping plaats. Het principe blijft hetzelfde: anders leren kijken waardoor je heel gemakkelijk tekent.

In deze vervolgcursus ontdek je dat het steeds makkelijker wordt de bemoeienissen van je linkerhersenhelft uit te schakelen. De rechterkant, die alles wat tekenen betreft leuk vindt, neemt het over. Je zult ontdekken dat je al snel kunt tekenen wat je ziet. En het belangrijkste: je wordt je bewust van jouw manier van kijken en ontdekt een persoonlijke manier van tekenen.

Er wordt getekend met allerlei verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt, Oost-Indische inkt en eventueel acrylverf, maar we werken voornamelijk met houtskool zodat je je deze techniek helemaal eigen gaat maken.

De laatste avond van deze tekencursus tekenen we naar model.

Aafke Sterenberg

Docent Tekenen

"Als je anders leert kijken (zonder oordeel), gaat er een wereld voor je open en kun je meer dan je denkt!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Werken bij VRIJDAG vind ik leuk door de diversiteit aan cursussen, de cursisten met hele verschillende achtergronden, het contact met andere docenten en de reuring in het gebouw. Bij mijn leerlingen wil ik bereiken dat ze blij worden van de cursus, anders gaan kijken en iets geleerd hebben waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Het leukste aan het lesgeven van deze methode vind ik dat ik bij de cursisten daadwerkelijk progressie zie in hun tekenen. De meeste cursisten verbazen zichzelf en hadden niet gedacht dat ze dit konden.

Het lesgeven vind ik ook leuk omdat ik daarin kan delen hoe ik kijk en hoe ik de dingen zie. Iedereen kijkt vanuit een eigen kader, dat vind ik fascinerend. Door dit kijken te delen, wordt je eigen kader opgerekt waardoor je een opener blik krijgt.

Trots op!

Ik ben trots op de cursisten. Als ik zie hoe geconcentreerd en gedreven er elke keer gewerkt wordt, als ze boven zichzelf uitgestegen zijn, als ze oude patronen los durven te laten, als er prachtige tekeningen gemaakt zijn.

Ook trots ben ik op mijn eigen stichting TOF Media, omdat we hier projecten doen die mensen van verschillende generaties in beweging zet en met elkaar verbindt, waarbij iedereen aangesproken wordt op eigen talent. En omdat voor mij persoonlijk al mijn vaardigheden en talenten en visie samenkomen in onze werkwijze.

Favorieten

Inspirators voor mij zijn Christiaan Kuitwaard vanwege het licht, Morandi voor zijn kijken, Marlene Dumas voor haar visie en uitwerking met allerlei verschillende materialen, Martin Tissing en Mark Rothko vanwege het kleurgebruik en de gelaagdheid.

Praten met collega kunstenaars is altijd inspirerend, net als ontmoeten van jonge zelfstandig cultureel ondernemers van nu die niet langer in hokjes denken en out of the box durven denken en werken.

Muziek, (zowel klassiek-Bach- als modern ) inspireert mij te allen tijde.

Opleiding

Pedagogische Academie in Assen (gespecialiseerd in Freinetonderwijs). Daarna Academie Minerva Groningen vrije richting en nog weer later cameraopleiding bij OOG televisie.

https://www.inbeeld.biz/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld