Trombone

INSCHRIJVEN

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

De trombone - zoals wij die kennen - is ongeveer rond 1500 ontstaan. Het kenmerk is natuurlijk die prachtige schuif, waarmee je alle denkbare tonen kunt spelen, zoals die schitterende glijtonen of glissando. Vergeleken met de trompet is de buis van de trombone langer. Ook is het mondstuk wijder, de trombone kan daardoor lager spelen. De meest voorkomende trombone is de tenortrombone.

De trombone is geschikt voor heel veel muziekstijlen. Uiteenlopend van jazz en pop tot klassieke muziek, zoals symfonie-, hafabra-, Big band-, Dixieland orkesten, jazzcombo’s, salsabands en andere lichte muziekformaties. De trombone voelt zich overal thuis. Je kan een trombone bij ons huren. De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Wilbert Zwier

trombone

Docent Trombone

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het geweldig om mijn passie voor mijn instrument over te brengen op mijn leerlingen, ongeacht hun leeftijd, niveau en/of achtergrond. Muziek maken is het mooiste wat er is en daarin wil ik mijn leerlingen heel graag begeleiden!

Trots op!

Het is mooi om te zien dat het aantal trombonisten bij VRIJDAG groeit en dat ze daardoor meer gelegenheid krijgen om samen te spelen.

Favorieten

Er zijn ontelbare trombonisten en andere muzikanten die mij inspireren. Ik kom elke dag weer nieuwe mensen en dingen tegen waar ik van kan en wil leren en die kennis breng ik graag over op mijn leerlingen!

Opleiding

Prins Claus Conservatorium Groningen (docent: Jilt Jansma)

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld