Navigatie overslaan
Kies je cursus
Aike Vogelzang

Aike Vogelzang is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Aike? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Aike Vogelzang

Theater

Over Aike

Aike Vogelzang geeft als theaterdocent les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Het mooiste vindt hij het om zijn cursisten zich te zien ontwikkelen door de jaren heen. Het draait in zijn lessen om zelfontplooiing en bewustwording van eigen kracht en talent, in een veilige omgeving waarin iedereen zich gezien en op zijn gemak voelt.

Opleiding en meer

Aike volgde de NHL opleiding Theaterdocent in Leeuwarden en geeft les bij twee andere kunstencentra, de Wonderboom in Winsum en het Kielzog in Hoogezand. Daarnaast werkt hij op projectbasis met basisscholieren en middelbare scholieren. Vanuit de Jeugdtheaterschool bij VRIJDAG maakte hij ‘Urban op de planken’ in samenwerking met Urban House Groningen.

Favorieten/inspiratie

Aike is gecharmeerd van de Belgische benadering van jeugdtheater– meer vanuit het (fysieke) ambacht en mindere vanuit didactiek – en heeft een grote bewondering voor de Vlaamse acteur en theatermaker Gregory Caers, onder wiens coaching hij de voorstelling ‘Like me’ heeft gemaakt.

Mijn insteek is zelfontplooiing. Aan het begin van de cursus creëer ik openheid en veiligheid, waardoor iedereen zich gezien en op zijn gemak voelt.

Aike Vogelzang