Navigatie overslaan
Kies je cursus
Celloles

Wil je cello leren spelen? Of met je eigen cello samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem celloles bij VRIJDAG! Bekijk onze cellolessen en doe mee.

Celloles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De cello is een prachtig klinkende basviool. Het instrument heeft een warme klankkleur die veel lijkt op de menselijke stem. De cello werd in de eerste instantie gebruikt als ondersteuning in orkesten, maar naar verloop van tijd werd de rol als solo-instrument steeds groter. Zowel solo als in een ensemble komt de cello dus goed tot zijn recht. Geen wonder, want het is een instrument dat prachtige zangerige klanken met veel emotie kan produceren. Omdat het een groot instrument is, heeft de cello een pin om op te rusten en wordt het rechtop tussen de benen van de cellist geplaatst.

Bij VRIJDAG kun je celloles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar cello meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het cello spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn cello lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele celloles of wilt spelen in een cello ensemble; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je cello aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen cello? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze celloles in Groningen?

Celloles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook celloles volgen als er thuis een krappe beurs is.