Navigatie overslaan
Kies je cursus
Djembé spelen

Wil je samenspelen met je djembé? Speel mee in een band, orkest of ensemble van VRIJDAG! Bekijk hieronder alle cursussen waar je aan mee kunt doen.

Djembé spelen in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De djembé is een vaastrommel uit Afrika en wordt vaak in ensemblevorm gespeeld ter begeleiding van traditionele dansen. De djembé kan allerlei klankkleuren produceren door beide handen te gebruiken, met de vingers of vlakke hand te spelen. Bij het spelen van traditionele ritmes gaat het letterlijk om samenspel, want wie uit de maat trommelt zorgt ervoor dat het niet meer klinkt. Bovendien zijn de ritmes vaak om elkaar heen geweven; waar de ene partij rust, neemt de ander het over met een nieuw ritme. De djembé is dus een heel veelzijdig en interactief instrument.

Bij VRIJDAG kun je ervaren hoe het is om samen djembé te spelen bij de cursus Ervaar muzikaal Afrika. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar djembé meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het djembé spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Deze cursus is voor alle leeftijden en elk niveau. We bieden op dit moment helaas geen individuele djembé les aan.

Heb je een eigen djembé? Dan kun je bovendien ook nog meedoen met allerlei bands, ensembles en orkesten binnen VRIJDAG! Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. En heb je zelf geen djembé? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort bij de djembé les in Groningen?

Let op: We bieden geen individuele djembélessen aan.

Muziekles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook muziekles volgen als er thuis een krappe beurs is.