Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Djembé les

Wil je djembé leren spelen? Of met je eigen djembé samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem djembé les bij VRIJDAG! Bekijk onze djembé lessen of meld je aan voor een gratis proefles.

Djembé les in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De djembé is een vaastrommel uit Afrika en wordt vaak in ensemblevorm gespeeld ter begeleiding van traditionele dansen. De djembé kan allerlei klankkleuren produceren door beide handen te gebruiken, met de vingers of vlakke hand te spelen. Bij het spelen van traditionele ritmes gaat het letterlijk om samenspel, want wie uit de maat trommelt zorgt ervoor dat het niet meer klinkt. Bovendien zijn de ritmes vaak om elkaar heen geweven; waar de ene partij rust, neemt de ander het over met een nieuw ritme. De djembé is dus een heel veelzijdig en interactief instrument.

Bij VRIJDAG kun je djembé les nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar djembé meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het djembé spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn djembélessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele djembé les of wilt spelen in een ensemble; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je djembé aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen djembé? Dan kun je er eentje bij ons huren. En in overleg kun je vrijblijvend een gratis proefles proberen. Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze djembé les in Groningen?

Djembé les met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook djembé les volgen als er thuis een krappe beurs is.