Navigatie overslaan
Kies je cursus
Klarinetles

Wil je klarinet leren spelen? Of met een klarinet samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem klarinetles bij VRIJDAG! Bekijk onze klarinetlessen en doe mee.

Klarinetles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De klarinet is een instrument met een warme klank en een groot bereik. Je kunt er hoog en laag op spelen, maar ook heel hard of zacht. Het is daardoor een veelzijdig instrument. Bovendien is de klarinet geschikt voor allerlei genres: van klassiek tot jazz en van klezmer tot pop. Geen wonder dat er speciaal voor dit instrument dan ook ontzettend veel muziek is geschreven. De klarinet is goed te combineren met andere instrumenten en je ziet het bijvoorbeeld terug in symfonie- en harmonieorkesten, maar ook in jazz- en popbands. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bij VRIJDAG kun je klarinetles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar klarinet meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het klarinet spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn klarinet lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele klarinetles of wilt spelen in een klarinetensemble; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je klarinet aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen klarinet? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze klarinetles in Groningen?

Klarinetles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook klarinetles volgen als er thuis een krappe beurs is.