Navigatie overslaan
Kies je cursus
Saxofoonles

Wil je saxofoon leren spelen? Of met je saxofoon samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem saxofoonles bij VRIJDAG! Bekijk onze saxofoonlessen.

Saxofoonles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De saxofoon werd oorspronkelijk uitgevonden als klassiek instrument, maar tegenwoordig wordt het in alle muziekstijlen gebruikt. Je vindt de saxofoon vooral terug in de jazz en pop, maar ook in dancemuziek kun je de sax soms voorbij horen komen. Het instrument leent zich namelijk perfect voor solo's, maar ook als onderdeel van (blaas)orkesten, zoals een harmonie orkest, fanfare of big band. Bovendien is het een geschikt instrument om op iedere leeftijd mee te beginnen. Zie jij jezelf al een scheurende solo geven?

Bij VRIJDAG kun je saxofoonles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar saxofoon meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het saxofoon spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn saxofoon lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele saxofoonles of wilt spelen in een saxofoonband; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je saxofoon aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen saxofoon? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze saxofoonles in Groningen?

Saxofoonles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je saxofoonles volgen als er thuis een krappe beurs is.