Navigatie overslaan
Kies je cursus
Vioolles

Wil je viool leren spelen? Of met je eigen viool samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem vioolles bij VRIJDAG! Bekijk onze vioollessen hieronder.

Vioolles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De viool staat als instrument het meest dicht bij de mens. Tijdens de vioolles ben je het instrument letterlijk aan het omarmen, maar ook de klankkleur van de viool komt sterk overeen met de menselijke zangstem. De ware missie van de viool is namelijk om de accenten van de menselijke stem na te bootsen, waardoor de viool ook wel de koning van de instrumenten wordt genoemd. Je kan er in je eentje op spelen, maar de viool heeft eveneens een ongekende kracht als begeleidingsinstrument. Het is dan ook het meest bekende instrument van een orkest.

Bij VRIJDAG kun je vioolles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar viool meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het viool spelen dus van echte uitvoerende violisten! Er zijn viool lessen voor alle leeftijden en elk niveau. Dus of je nu kiest voor viool, altviool, viola da gamba (beenviool) of cello; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je viool aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen viool? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze vioolles in Groningen?

Vioolles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook vioolles volgen als er thuis een krappe beurs is.