Banner-kinderen-theater.jpg
theater voor kinderen
vrijdag bij het houten huis

Theater voor kinderen

Binnen de verschillende projecten die in de theaterroutes en cursussen worden aangeboden, worden kinderen gestimuleerd om theater te maken vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en fascinaties. Wat raakt je, maakt je boos, blij, verdrietig of nieuwsgierig? En hoe kunnen we daar theater van maken?

Voor kinderen tot en met 9 jaar zijn er veel verschillende mogelijkheden. Voor kleuters biedt VRIJDAG theaterlessen op de dinsdag binnen de routes Fantaseren en Ontdekken en voor kinderen vanaf 8 jaar is er de theaterroute Verbeelden waar je een korte voorstelling gaat maken voor publiek. Ook bieden we een korte basiscursus theater: een kennismakingscursus voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar.

Voor de leeftijd 10 tot en met 12 jaar biedt VRIJDAG binnen de route Beleven een uitdagend programma waar het maken en spelen van een voorstelling het uitgangspunt vormt. In 15 weken tijd maak je onder leiding van een professionele theatermaker, geïnspireerd door de grote verhalen uit de Griekse oudheid, een voorstelling die in juni speelt voor publiek.

Onze routes en cursussen

Heb je een vraag?

Verplicht veld