Basiscursus tekenen en schilderen

Basiscursus tekenen en schilderen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 mei 2021 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 8 185,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Wil je leren tekenen en schilderen? Dan is deze basiscursus iets voor jou! Binnen de cursus passeren verschillende materialen en technieken de revue.

Centraal staat in deze cursus het ontdekken en uitproberen van de teken- en schildertechnieken. Je werkt met materialen als houtskool, Oost-Indische inkt, olie- en pastelkrijt, gouache en acrylverf. In elke les is een materiaal en een basistechniek het uitgangspunt in combinatie met een thema. Er is veel ruimte voor experiment en onderzoek. We kijken samen naar het werk en er is ruimte voor reflectie en het uitwisselen van ervaringen.

Deze cursus vormt een goede basis om door te stromen naar een vervolgcursus tekenen of schilderen bij VRIJDAG. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog een ronde te doen om verder uit te proberen en te experimenteren.

Akke de Groot

Docent Beeldend bij Kinderwerkplaats en Vrije Inloop

"Ieder kind een kunstenaar."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het heel inspirerend om met kinderen te werken. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast en dat ben ik ook! Samen met hen op onderzoek uitgaan vind ik het leukste dat er is. De vragen die opborrelen, de verwondering om de dingen die we ontdekken, het maken van eigen creaties. Iedere keer gebeuren er weer nieuwe en onverwachte dingen.

Trots op!

Veel kinderen weten de Vrije Inloop te vinden, ze komen bij ons ontdekken wat er mogelijk is op beeldend, muzikaal en theatraal vlak. Kijken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.  Ik kan de kinderen zien groeien, daar ben ik trots op!

Favorieten

Op educatief gebied laat ik mij onder andere inspireren door instellingen en projecten als Villa Zebra, Art Basics for Children, Reggio Emilia en Stichting Toeval Gezocht.Daarnaast put ik inspiratie uit het werk van verschillende kunstenaars; van filmmakers tot schilders en van muzikanten tot dichters. Ik houd van interdisciplinair werken.  

Opleiding

Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva.

Meer

Ik werk in het Groninger Museum als museumdocent en ontwikkel als zelfstandig kunsteducator en beeldend kunstenaar verschillende projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik erfgoedjuf waarbij ik projecten ontwikkel en uitvoer voor diverse erfgoedinstellingen.Naast alle educatieve werkzaamheden maak ik zelf ook eigen werk in mijn atelier.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld