Basiscursus portretboetseren.jpg
Beelden boetseren naar model op maandagavond

Beelden boetseren naar model

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
23 nov 2020 19:15 - 21:45 maandag Walstraat 34 8 210,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

In deze cursus op maandagavond leer je te boetseren met aandacht voor vorm, richting, volumes en eigen handschrift. Er is veel aandacht voor de menselijke anatomie, zodat je de kneepjes van het modelboetseren echt goed onder de knie krijgt. Er wordt gewerkt in klei, na afloop van de cursus worden de beelden gebakken.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Er wordt klassikaal lesgegeven en iedere cursist krijgt persoonlijke tips en aanwijzingen.

Liever op een ander momentKies je cursus.

Natasja Bennink

Docent Ruimtelijk werken

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik wil graag de passie voor beeldhouwkunst delen met de leerlingen en laten ervaren dat boetseren in klei naar een model ontzettend leuk en leerzaam is om te doen.

Favorieten

Er zijn een paar beeldhouwers die ik bewonder, zoals Maria Roosen, Kathe Kollwitz en Richard Serra. Maar ik houd ook van de klassieke Griekse beeldhouwer Polykleitos en Belgische Wilfried Pas. Daarnaast vind ik de fotograaf Robin de Puy erg inspirerend.

Opleiding

Academie Minerva en School of Fine arts Athens

Meer

Ik ben beeldhouwer, ik maak monumentale bronzen beelden voor in de openbare ruimte. Op diverse plekken in Nederland staan mijn beelden: in 2014 maakte ik het Statieportret “Onze Koning” van Koning Willem-Alexander voor in de Statenzaal van de provincie Drenthe. In Appingedam staan vijf kussende portretten van vijf verschillende generaties inwoners in brons. In Dokkum staat het monument voor de zalige verklaarde priester Titus Brandsma. In het ziekenhuis UMCG staat het kussende portret van mijn grootouders: een ode aan de liefde. Voor de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 maakte ik de Eregalerij der Friezinnen, zes portretten in brons van zes Friezinnen gekozen door de Friese Mienskip. Van dit proces en het verhaal achter de vrouwen maakte Marleen Godlieb een documentaire voor FryslânDok en de NPO. Sinds 2000 ben ik verbonden aan Galerie Van Campen & Rochtus uit Antwerpen en ik ben ook docent aan de Wackers Academie te Amsterdam.

http://www.natasjabennink.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld