Beeldhouwen in hout (maandagavond)

Beeldhouwen in hout (maandagavond)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 8 185,00

Hoe maak je beelden uit hout? Kunstenaar-docent Gert Sennema begeleidt je in je zoektocht naar vorm, zowel technisch als inhoudelijk. De energie van de materie (de geur, het geluid, de weerstand, het gewicht en de geschiedenis van het hout) en die van de bewerker zorgen voor een fysiek en mentaal avontuur.

Hout heeft al een leven achter de rug als je het gaat bewerken. Het hout (de boom) en de maker gaan een relatie aan; ze moeten er samen uit zien te komen en het beste uit elkaar naar boven halen.

Gert Sennema

Docent Beeldhouwen

"Natura artis magistra."

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn grootse plezier in het lesgeven is dat ik mensen dingen wil laten ontdekken en ze leren uitdrukking te geven aan wat ze maken. Als docent wil ik niet alleen vak- en technische kennis overbrengen op cursisten maar ook de inhoudelijke kennis. Dat doe ik door te spiegelen aan de kunstgeschiedenis. We constateren bijvoorbeeld wat er in een bepaalde tijd veranderd is.

Daarnaast probeer ik nieuwe dingen met de cursisten te doen en niet te lang stil te staan bij wat men als ‘kunde’ ervaart, maar daar ook over heen te gaan. Wat ik graag wil bereiken bij cursisten is zelfstandigheid, dat ze een eigen vorm in het werk en de materie vinden. Dat men zijn of haar eigen temperament ontdekt.

Trots op!

Een fijne constatering vind ik als docent dat mijn eigen werk en het werk van cursisten elkaar ontmoet. Dat je het idee hebt dat het echt dichtbij is wat je doet. Dat ligt in elkaars verlengde.

Favorieten

Ik heb een brede interesse. Van bijvoorbeeld Michelangelo tot Henk Vis. Charles Taylor wil ik ook graag noemen. Een voedingsbodem waar al mijn dingen op rusten.

Opleiding

Ik heb de Ubbo Emmius Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid afgerond. Daarna de A.B.K. Minerva , 1e graad Handvaardigheid.

Meer

Ik ben ook docent beeldhouwen aan de Klassieke Academie. Verder ben ik theatermaker, muzikant en tekstschrijver.

http://gertsennema.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld