Barokensemble Groningen.jpg
ensemble oude muziek

Ensemble Oude Muziek 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
12 sep 2018 20:15 - 21:45 woensdag Sint Jansstraat 7 38

Het ensemble is er voor iedereen die een goede stem heeft en/of een instrument goed kan bespelen en redelijk van het blad kan musiceren.

Neem voor deelname even contact met de docent op, of kom langs op een repetitie. Aspirant deelnemers wordt gevraagd een (niet te moeilijk) stuk voor te bereiden, zodat de docent kan horen of deelname mogelijk is. Mits er plaats is, zijn nieuwe mensen het hele jaar welkom.

Leeftijd: 18 tot 99 jaar.

Tim Veldman

Docent Blokfluit, Piano en ensembles

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fantastisch als ik bij mijn leerlingen enthousiasme weet los te maken voor hun instrument en hun muziek. Het is heel leuk dat je alle inspiratie die je mee kunt geven weer dubbel en dwars terug krijgt.

Trots op!

Tijdens de VRIJDAGmuziekmaand in februari hebben Marian van der Heijden, Rachel Yates en ik een prachtig ensemble van koor en instrumenten bij elkaar gebracht en met hen muziek van Giovanni Gabrieli uitgevoerd. Daarbij mocht ik het geheel dirigeren. Dat was een fantastische ervaring en ik denk dat ik hierbij net zoveel heb kunnen leren en genieten als de alle deelnemers.

Favorieten

Ik sta altijd versteld als je je voorstelt hoeveel werk componisten in de baroktijd, zoals Bach, Telemann en Händel, wel niet hebben verzet; elke week nieuwe muziek schrijven, instuderen, met de hand kopiëren en uitvoeren, steeds met nieuwe inspiratie en ontdekkingslust.

Opleiding

Ik heb blokfluit en klavecimbel gestudeerd bij Heiko ter Schegget en Siebe Henstra in Utrecht. Daarna ben ik naar Duitsland gegaan, om in Bremen aan de Hochschule für Künste verder te studeren bij Han Tol en Carsten Lohff. Maar ik ben ooit begonnen hier aan de muziekschool in Groningen!

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld