Ensemble Oude Muziek 18+

Ensemble Oude Muziek 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 sep 2020 20:15 - 21:45 woensdag Sint Jansstraat 7 36 240,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Er was een tijd dat oude muziek niet oud was, maar nieuw. Muziek vatte de emoties van het moment in noten op een stukje papier. Eeuwen later zijn diezelfde noten bij ons terechtkomen. Dan blijkt dat ondanks alle jaren die voorbij zijn gegaan, we nog heel goed kunnen begrijpen wat mensen vroeger heeft bewogen. Door met een open oor naar deze muziek te luisteren, wanen we ons even in een andere tijd. Oude muziek is dus eigenlijk heel actueel!

We spelen met het Ensemble Oude Muziek voornamelijk muziek uit de Renaissance (dus uit de 14e en 15e eeuw) op viola da gamba, blokfluit, harp en de menselijke stem. Alle zachte instrumenten, en zeker ook zangers van alle stemtypen, zijn welkom om eens te komen kijken wat we doen.

Tim Veldman

blokfluit

Docent Blokfluit, Piano en ensembles

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fantastisch als ik bij mijn leerlingen enthousiasme weet los te maken voor hun instrument en hun muziek. Het is heel leuk dat je alle inspiratie die je mee kunt geven weer dubbel en dwars terug krijgt.

Trots op!

Tijdens de VRIJDAGmuziekmaand in februari hebben Marian van der Heijden, Rachel Yates en ik een prachtig ensemble van koor en instrumenten bij elkaar gebracht en met hen muziek van Giovanni Gabrieli uitgevoerd. Daarbij mocht ik het geheel dirigeren. Dat was een fantastische ervaring en ik denk dat ik hierbij net zoveel heb kunnen leren en genieten als de alle deelnemers.

Favorieten

Ik sta altijd versteld als je je voorstelt hoeveel werk componisten in de baroktijd, zoals Bach, Telemann en Händel, wel niet hebben verzet; elke week nieuwe muziek schrijven, instuderen, met de hand kopiëren en uitvoeren, steeds met nieuwe inspiratie en ontdekkingslust.

Opleiding

Ik heb blokfluit en klavecimbel gestudeerd bij Heiko ter Schegget en Siebe Henstra in Utrecht. Daarna ben ik naar Duitsland gegaan, om in Bremen aan de Hochschule für Künste verder te studeren bij Han Tol en Carsten Lohff. Maar ik ben ooit begonnen hier aan de muziekschool in Groningen!

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld