Fotografie 12+.jpg

Fotografie 12+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
22 nov 2019 16:00 - 18:00 vrijdag Walstraat 34 8 96,00

Iedereen maakt foto’s met z’n mobieltje, en dat kan mooie beelden opleveren. Maar er valt nog zo veel meer te ontdekken binnen de fotografie! Wat dacht je bijvoorbeeld van het bouwen van je eigen eigen pinhole camera? Pinhole is een heel oud principe, maar ook met een Pringles bus kun je op die manier foto’s maken.

En hoe zou je het vinden als je je eigen foto zelf kan ontwikkelen in de donkere kamer? Verder gaan we experimenteren met lange sluitertijden waardoor we kunnen schrijven met licht. Ook leren we hoe je met beeldbewerking dingen kunt toevoegen aan je foto.

Kortom, een boordevol programma waarbij je kennis maakt met allerlei aspecten van de fotografie. Het levert je hoe dan ook gave foto’s op voor op je Instagram-account!

Marieke Kijk in de Vegte

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Eén van de leukste dingen van het lesgeven vind ik het motiveren van anderen. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat een cursist weer vol enthousiasme de deur uitloopt na een les. Iedereen loopt wel eens vast tijdens een project en ik zie het als een uitdaging om, samen met de rest van de groep, te kijken waar de knelpunten zitten en hoe we deze kunnen overwinnen. Zodat je werk kunt maken waar je trots op bent.

Trots op!

De afgelopen tien jaar heb ik als fotograaf en docent veel ervaring opgedaan. Van commerciële klussen tot kunstprojecten in de openbare ruimte. In 2016 heb ik de documentaire Post Middendorp in opdracht van de provincie Groningen mogen vervullen. Als docent gaf ik les op de Fotoacademie en op Academie Minerva. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik nu in de positie ben om vanuit mijn eigen filosofie en in mijn eigen beeldtaal te kunnen werken.

Favorieten

Twee fotografen die me onder andere inspireren zijn Stephan Vanfleteren en Julian Germain. In eerste instantie vanwege het prachtige werk dat ze maken, maar zeker ook vanwege hun authenticiteit en gedrevenheid.

Opleiding

Academie Minerva

https://www.mariekekijkt.com/

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld