Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Introductiecursus viool 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
14 sep. 2022 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
16 nov. 2022 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
01 feb. 2023 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
05 apr. 2023 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven

In kleine groepjes maak je op een leuke manier kennis met de viool. Met viool speel je de eerste stem in het orkest! Met het prachtige zangerige geluid van de viool kom je overal bovenuit. Je kunt zowel klassieke stukken, jazz of leuke popliedjes spelen op de viool. Tijdens de introductiecursus leer je de viool helemaal kennen! Je leert de noten op de viool, hoe je de viool vasthoudt en strijkt met de strijkstok. Je leert je eerste noten en ritmes lezen en we gaan veel samenspelen. Tijdens de vioollessen maken we vooral veel muzikaal plezier met elkaar!

Tijdens deze cursus van 8 weken kun je een instrument lenen, hiervoor betaal je € 50,- borg (en vul je een bruikleen overeenkomst in).

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

Docenten

Annefloor Plantinga

Als viooldocente vindt Annefloor Plantinga het belangrijk om een omgeving te creëren waarin het plezier in muziek maken voorop staat en waarin de leerling wordt uitgedaagd om zijn eigen talenten te ontdekken.

"Zelf ben ik op 10-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Toen ik ging samenspelen met andere kinderen kwam de viool en de muziek voor mij veel meer tot leven! Door samen muziek te maken eer je ook nog ontzettend veel van elkaar. Zie ik jou bij de groepsles viool? Dat lijkt me superleuk!"

Annefloor Plantinga

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Hey, jij daar beatbouwer! Wil je leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? In deze introductiecursus leer je de basisprincipes van het produceren en mixen van muziek. Plug in bij STUDIO 10!

Introductiecursus gitaar 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Introductiecursus piano 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.

Songwriting gevorderden

Heb je ervaring met songwriting maar last van een writersblock? Een stapel ideeën maar maak je nooit wat af? Toe aan meer input, feedback en nieuwe inspiratie? Schrijf je dan in voor de cursus Songwriting voor gevorderden.

Cello ensemble 18-99 jr

Iedere cellist zal kunnen genieten van het spelen van een mooie melodie, de tussenstem of een warme basstem. De cello heeft een groot bereik en is daarom zeer geschikt voor samenspel met andere cello’s. Prachtige melodieën op een warm, vol fundament.

Stemvorming

De cursus Stemvorming is bedoeld voor mensen die eens willen snuffelen aan het klassiek zingen. Tijdens deze cursus ontdek je de mogelijkheden van je stem en kun je je oriënteren op wat je verder zou willen. Zangles? In een koor zingen?

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meezingen in één van onze koren.

Babymuziek

Deze muzikale cursus is gericht op allerkleinsten. Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt op instrumenten.

Peuterswing 1.5 - 4 jaar

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

Muziekshow 4-7 jaar

Samen speel je toneel, dans je op muziek en maak je liedjes over alle dingen die zomaar gebeuren! We gaan dus niet uit van een bestaande tekst of een toneelstuk, maar we gaan zelf een voorstelling maken. Daarbij gebruiken we allerlei instrumenten om er een muzikale show van te maken!

Ontdek je Instrument 7-10 jaar

Wil je graag muziek maken? En ben je reuze nieuwsgierig naar al die verschillende muziekinstrumenten? Ga dan mee op ontdekkingsreis met Ontdek je Instrument!

Introductiecursus harp 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.