Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Introductiecursus viool

7-9 jaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep. 2023 16:00 - 17:00 Maandag Akkerstraat 99 Gegeven door: Annefloor Plantinga 90,- Geannuleerd
13 nov. 2023 16:00 - 17:00 Maandag Akkerstraat 99 Gegeven door: Annefloor Plantinga 90,- Inschrijven
29 jan. 2024 16:00 - 17:00 Maandag Akkerstraat 99 Gegeven door: Annefloor Plantinga 90,- Inschrijven
08 apr. 2024 16:00 - 17:00 Maandag Akkerstraat 99 Gegeven door: Annefloor Plantinga 90,- Inschrijven

Tijdens deze introductiecursus leer je de viool helemaal kennen! In kleine groepjes maak je op een leuke manier kennis met dit leuke instrument. Je leert de noten op de viool, hoe je het instrument vasthoudt en strijkt met de strijkstok. Je leert je eerste noten en ritmes lezen en we gaan veel samenspelen.

Met het prachtige zangerige geluid van de viool kom je overal bovenuit. Je kunt zowel klassieke stukken, jazz of leuke popliedjes spelen op de viool. En tijdens de vioollessen maken we vooral veel muzikaal plezier met elkaar!

Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor teken je een bruikleenovereenkomst en betaal je eenmalig 50 euro borg. Dit bedrag zit niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

Docenten

Annefloor Plantinga

Viool

Annefloor Plantinga is viooldocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Annefloor? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Zelf ben ik op 10-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Toen ik ging samenspelen met andere kinderen kwam de viool en de muziek voor mij veel meer tot leven! Door samen muziek te maken leer je ook nog ontzettend veel van elkaar. Zie ik jou bij de groepsles viool? Dat lijkt me superleuk!

Annefloor Plantinga

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.