Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Introductiecursus viool

7-11 jaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
16 nov. 2022 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Geannuleerd
04 feb. 2023 11:00 - 12:00 Zaterdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
05 apr. 2023 15:00 - 16:00 Woensdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven

In kleine groepjes maak je op een leuke manier kennis met de viool. Met viool speel je de eerste stem in het orkest! Met het prachtige zangerige geluid van de viool kom je overal bovenuit. Je kunt zowel klassieke stukken, jazz of leuke popliedjes spelen op de viool. Tijdens de introductiecursus leer je de viool helemaal kennen! Je leert de noten op de viool, hoe je de viool vasthoudt en strijkt met de strijkstok. Je leert je eerste noten en ritmes lezen en we gaan veel samenspelen. Tijdens de vioollessen maken we vooral veel muzikaal plezier met elkaar!

Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor teken je een bruikleenovereenkomst en betaal je eenmalig 50 euro borg. Dit bedrag zit niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

Docenten

Annefloor Plantinga

Viool

Annefloor Plantinga is viooldocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Annefloor? Bekijk het aanbod op deze pagina!

"Zelf ben ik op 10-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Toen ik ging samenspelen met andere kinderen kwam de viool en de muziek voor mij veel meer tot leven! Door samen muziek te maken eer je ook nog ontzettend veel van elkaar. Zie ik jou bij de groepsles viool? Dat lijkt me superleuk!"

Annefloor Plantinga

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Orkest beleving

Voor iedereen die het leuk lijkt klassieke muziek te leren spelen is er nu de kans!

 • 12-21jr

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 8-9jr
 • Uitverkocht

Route Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?