Navigatie overslaan
Kies je cursus

Introductiecursus viool

7-9 jaar Geannuleerd

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
08 apr. 2024 16:00 - 17:00 Maandag Akkerstraat 99 Gegeven door: Annefloor Plantinga 90,- Geannuleerd

Tijdens deze introductiecursus leer je de viool helemaal kennen! In kleine groepjes maak je op een leuke manier kennis met dit leuke instrument. Je leert de noten op de viool, hoe je het instrument vasthoudt en strijkt met de strijkstok. Je leert je eerste noten en ritmes lezen en we gaan veel samenspelen.

Met het prachtige zangerige geluid van de viool kom je overal bovenuit. Je kunt zowel klassieke stukken, jazz of leuke popliedjes spelen op de viool. En tijdens de vioollessen maken we vooral veel muzikaal plezier met elkaar!

Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor teken je een bruikleenovereenkomst en betaal je eenmalig 50 euro borg. Dit bedrag zit niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

Docenten

Docenten: Annefloor Plantinga

Zelf ben ik op 10-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Toen ik ging samenspelen met andere kinderen kwam de viool en de muziek voor mij veel meer tot leven! Door samen muziek te maken leer je ook nog ontzettend veel van elkaar. Zie ik jou bij de groepsles viool? Dat lijkt me superleuk!

Annefloor Plantinga

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Viool

Wil je viool leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt, kun je meespelen in een van onze orkesten, bands of ensembles.

Klavecimbel

Wil je klavecimbel leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in ons orkesten of ensembles.

  • 8-99jr

Houtblazersband Happy Noise

Ben jij net begonnen op een houtblaasinstrument en toe aan een leuke uitdaging? Kom dan meespelen met de houtblazersband Happy Noise!

  • 7-11jr

Kinderorkest Muziek Maatjes

Ben je net begonnen op jouw instrument en lijkt het je leuk om samen met andere leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Doe mee met Kinderorkest Muziek Maatjes!

Cello

Wil je cello leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een band, orkest of ensemble.

Slagwerk

Wil je djembé, pauken, vibrafoon, marimba of snaredrum leren spelen? Start met slagwerk of percussie bij VRIJDAG!

  • 16-99jr

Global Music Here & Now Band (wereldmuziek)

Deze band speelt topstukken uit het wereldmenu. Bijna alle instrumenten zijn welkom, maar het is wenselijk dat je enigszins je instrument beheerst en noten kunt lezen.

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld onze Big Band.

Drums

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!

  • 16-99jr

Strijkersensemble

Violist, altviolist, cellist of contrabassist? Meld je aan voor het Strijkersensemble en geniet van het samenspelen met andere strijkers!

Trompet

Wil je trompet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in orkesten, popbands of jazzensembles.

Zang Klassiek

Wil je (beter) klassiek leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste docenten. Naast zangles kun je bij ons ook meezingen in koren.