Keyboard

Keyboard

INSCHRIJVEN

Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Heb je thuis geen ruimte voor een piano, maar wil je toch graag een instrument met toetsen bespelen? Dan is een keyboard de oplossing!

Een keyboard kan een opstap zijn naar de akoestische piano, maar ook naar de digitale muziek; sluit het keyboard aan op een computer en open een onbegrensde wereld aan geluiden!

De docenten bij VRIJDAG kunnen je wegwijs maken in de mogelijkheden van het keyboard en je zult versteld zijn van wat je in korte tijd al kunt leren.

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.  

Remko Wind

Remko Wind

Docent Piano, Keyboard en Compositie

"Niet zeggen maar doen. Adem in, adem uit."

Lesgeven bij VRIJDAG
Ik geniet van het moment dat een kwartje valt bij een leerling, als het lesmateriaal zijn werking heeft, of als mijn coaching echt zijn vruchten afwerpt. Soms kan een hele kleine tip al een heel groot effect hebben. Elke leerling is daar dan ook weer uniek in en dat maakt ook het lesgeven heel spannend. Soms ben ik na 3 dagen optreden best moe, en dan fiets ik een beetje suf naar het leslokaal toe, maar na 6 uur lesgeven ben ik eigenlijk altijd weer blij en geïnspireerd om de leerlingen nieuwe dingen toe te sturen. Het is geven, maar je krijgt ook veel terug tijdens de les.

Trots op
In 2011 schreef ik de muziek voor de Drentse Bluesopera, een opera vol bluesinvloeden. Daardoor kreeg ik steeds meer opdrachten voor locatieprojecten. In 2019 schreef ik de muziek voor een hele ander lokaal project, i.s.m. het regionale orkest VKSO: de voetbalopera Veendammer Wind. Voor deze opera heb ik naast een druk schema van optredens heel gedisciplineerd gewerkt aan een compositie die ongeveer 2 uur lang is geworden. Ik ben vooral trots op die prestatie, het op-tijd-afleveren van een mooie partituur, zodat orkest en solisten op tijd konden beginnen met repeteren. En ik voelde me niet eens overwerkt daarna haha. Ik ben niet per sé trots op alles wat ik bereikt heb, maar wel trots dat ik na meer dan 30 jaar keihard werken, nog steeds met een gezonde geest elke dag het bed uit kan stappen en geniet van het musiceren, en me nog steeds kan verwonderen om muziek, ook van anderen.

Favorieten
in willekeurige volgorde: Dr. John, Ray Charles, Mose Allison, Kraak & Smaak, Yonderboi, Fatz Waller, Stravinski, Rolling Stones, Little Feat, The Band, Ahmad Jamal, Bartók, Randy Newman, Paco De Lucia, Teye Wijnterp and many more.

Opleiding
Conservatorium Zwolle, tegenwoordig Artez, hoofdvak klassieke compositie, Alex Manassen

Meer
Ik componeer veel muziek, autonoom werk voor toekomstige albums, maar ook heel veel in opdracht. Dat gaat van muziek voor toneelvoorstellingen, een kinderlied voor een school, tot opera's in de buitenlucht. Daarnaast werk ik wekelijks aan nieuw lesmateriaal. En verder doe ik op jaarbasis zo'n 150 tot 200 optredens, met bands, met solisten, in theater, in popzalen, maar ook op allerlei andere plekken, café's, kroegen, galerieën, speciale locaties.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld