Modeltekenen, iedereen kan het! (tweewekelijks)

Modeltekenen, iedereen kan het! (tweewekelijks)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 19:30 - 22:00 woensdag Walstraat 34 8 210,00

Modeltekenen was lange tijd een van de basismanieren waarop men leerde tekenen aan de kunstacademies. Tekenen 'naar levend model' is een effectieve methode om oog te krijgen voor de verhoudingen van het menselijk lichaam.

In deze cursus ga je elke week een naaktmodel tekenen. Daarbij krijg je verschillende opdrachten om je steeds met een andere blik naar het model te laten kijken, waardoor het tekenen je steeds makkelijker af zal gaan!

Aafke Sterenberg

Docent Tekenen

"Als je anders leert kijken (zonder oordeel), gaat er een wereld voor je open en kun je meer dan je denkt!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Werken bij VRIJDAG vind ik leuk door de diversiteit aan cursussen, de cursisten met hele verschillende achtergronden, het contact met andere docenten en de reuring in het gebouw. Bij mijn leerlingen wil ik bereiken dat ze blij worden van de cursus, anders gaan kijken en iets geleerd hebben waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Het leukste aan het lesgeven van deze methode vind ik dat ik bij de cursisten daadwerkelijk progressie zie in hun tekenen. De meeste cursisten verbazen zichzelf en hadden niet gedacht dat ze dit konden.

Het lesgeven vind ik ook leuk omdat ik daarin kan delen hoe ik kijk en hoe ik de dingen zie. Iedereen kijkt vanuit een eigen kader, dat vind ik fascinerend. Door dit kijken te delen, wordt je eigen kader opgerekt waardoor je een opener blik krijgt.

Trots op!

Ik ben trots op de cursisten. Als ik zie hoe geconcentreerd en gedreven er elke keer gewerkt wordt, als ze boven zichzelf uitgestegen zijn, als ze oude patronen los durven te laten, als er prachtige tekeningen gemaakt zijn.

Ook trots ben ik op mijn eigen stichting TOF Media, omdat we hier projecten doen die mensen van verschillende generaties in beweging zet en met elkaar verbindt, waarbij iedereen aangesproken wordt op eigen talent. En omdat voor mij persoonlijk al mijn vaardigheden en talenten en visie samenkomen in onze werkwijze.

Favorieten

Inspirators voor mij zijn Christiaan Kuitwaard vanwege het licht, Morandi voor zijn kijken, Marlene Dumas voor haar visie en uitwerking met allerlei verschillende materialen, Martin Tissing en Mark Rothko vanwege het kleurgebruik en de gelaagdheid.

Praten met collega kunstenaars is altijd inspirerend, net als ontmoeten van jonge zelfstandig cultureel ondernemers van nu die niet langer in hokjes denken en out of the box durven denken en werken.

Muziek, (zowel klassiek-Bach- als modern ) inspireert mij te allen tijde.

Opleiding

Pedagogische Academie in Assen (gespecialiseerd in Freinetonderwijs). Daarna Academie Minerva Groningen vrije richting en nog weer later cameraopleiding bij OOG televisie.

https://www.inbeeld.biz/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld