Naaicursus voor beginners: Rokjesdag

Naaicursus voor beginners: Rokjesdag

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 mrt 2021 19:15 - 21:45 maandag Walstraat 34 8 185,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Wij bieden jou een korte naaicursus voor beginners. Deze cursus op maandagavond bestaat uit acht naailessen en is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met het maken van kleding.

Tijdens de lessen leer je hoe je een rokje kan maken naar jouw wens en gemaakt op jouw lichaam. En als je wilt mag je zelfs je eigen naaimachine meenemen.

Alle basisonderdelen komen aan bod: patronen lezen en overnemen, het patroon aanpassen naar je eigen maat, patronen uit de stof knippen, leren omgaan met onze of je eigen naaimachine (spanning, inrijgen etc.) en je kledingstuk in elkaar zetten inclusief ritssluiting, knoop, knoopsgat, boord en zoom.

Na deze cursus weet je hoe leuk het is om zelf kleding te maken en smaakt het vast naar meer!

Gerda Schepers

Docent Beeldend

"Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om met kinderen op ontdekkingstocht te gaan. In mijn projecten gebruik ik vaak materialen of technieken die de kinderen niet kennen. Ik stimuleer de kinderen om zich te verdiepen in het thema en laat hen reageren op het werk van elkaar. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als de kinderen niet kunnen stoppen met hun werk en trots zijn op wat ze hebben gemaakt. Ik heb vreselijk veel zin om in september ook met jongeren en volwassenen aan het werk te gaan. 

Trots op!

Ik ben trots op de vele leuke projecten die ik gedaan heb in de kinderwerkplaats, bijvoorbeeld de VakantieDoeDag en de jurken die kinderen voor Koningin Maxima hebben ontworpen. Maar ook de projecten van de kinderwerkplaats op Noorderzon, wat een heerlijke werkomgeving. De BIK opleiding is voor mij een fijne periode geweest, het was goed om op een andere manier met het kunstenaarsvak bezig te zijn. Ik kwam er achter hoe fijn het is om je passie over te brengen en hoe inspirerend kinderen zijn. Als rode draad in mijn werk en projecten loopt het thema identiteit, door dit thema werk ik ook veel op het voortgezet onderwijs.

Favorieten

Mijn grote voorbeeld is Jean Paul Gaultier, mijn liefde voor hem is op de academie ontstaan en nooit meer over gegaan. Zijn materiaal gebruik, thema’s, zijn schetsen, de keuze van zijn modellen, alles. Verder hou ik van de rebelse Vivian Westwood en van de tegenstellingen in het werk van Alexander McQueen. Ik bewonder heel veel mensen, mensen die risico’s durven te nemen en niet bang zijn voor het onbekende. Mensen die zichzelf zijn om dat er al zo veel anderen zijn.

Opleiding

Academie Minerva Groningen richting Modevormgeving, BIK opleiding (Beroeps Kunstenaar In de klas) 

Meer

Lieve Loeders is de naam van een collectie die ik ontworpen heb op de Academie. Deze naam is altijd met me mee gegaan, een naam met een tegenstelling zoals ook in mijn werk. Daarom ook logisch dat mijn eigen bedrijf Lieve Loeders heet. Ik werk aan verschillende projecten, mode-ontwerpen, beeldend werk, collage-werken en het ontwikkelen van educatieve projecten. Daarnaast zit ik een collectief genaamd Groot Schepers en Stoer. Met dat collectief doen we de vormgeving van festivals en ontwikkelen we (educatieve) projecten.

https://www.gerdaschepers.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld