Tekenen en schilderen: Gemengde technieken

Tekenen en schilderen: Gemengde technieken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2021 13:00 - 15:30 vrijdag Walstraat 34 16 370,00

Zien, ontdekken, proberen en aanpassen. Via onderzoek en experiment ontwikkel je in deze schildercursus je beeldende capaciteiten. Je werkt met allerlei verven op waterbasis die je combineert met inkten, krijtsoorten of collagematerialen. Hoe je het ook doet, je eigen stijl staat centraal!

Het gaat er niet zozeer om wat je schildert, maar om wat je ontdekt tijdens het proces. De cursus richt zich op beeldende en picturale aspecten als kleur en compositie. Dit gebeurt via opdrachten, maar er is ook voldoende ruimte om eigen ideeën en thema's uit te werken. Hoewel de begeleiding vooral individueel is, bespreken we de eindresultaten gezamenlijk, om van elkaar te leren.

Hilli Kuilman

Docent Beeldende Vorming, Tekenen en Schilderen

"Kijk, verwonder, verwerk en doe!"

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG geeft naar mijn idee cursussen op het gebied van amateurkunst op een hoog niveau. Het is een uitdaging om hier te werken. Dit maakt voor mij het onderscheid met veel andere centra voor amateurkunst. Het niveau is professioneel, actueel en communicatief, dat houdt je als docent scherp , ook ten opzichte van de ontwikkelingen in de wereld van de beeldende kunst. De sfeer bij VRIJDAG en met mijn cursisten is positief en energiek. Natuurlijk vind ik het werken met mensen heerlijk om te doen en de beeldende kunst, waar mijn passie ligt, is dus bij uitstek een middel om vanuit te werken. Graag wil ik de leerling ‘leren’ kijken, dat wil zeggen: anders leren kijken. Dat hij of zij een ontwikkeling in het beeldende proces doormaakt en een eigen beeldtaal ontwikkelt. Nieuwsgierig wordt, op onderzoek uitgaat, kritisch wordt en uitwisselt. Ik ben tevreden als een leerling zich ontspannen voelt in de groep en met mij, waardoor hij/zij op zijn gemak vanuit zijn eigen niveau bezig kan zijn. Ook vind ik, naast de individuele begeleiding, de ‘opbouwende’ groepswerkbesprekingen heel belangrijk. Het kijken naar en bespreken van andermans en eigen werk vind ik een wezenlijk onderdeel van de beeldende ontwikkeling.

Trots op!

Ik ben trots op de diverse exposities, zowel in groepsexposities, als individueel wordt er regelmatig werk getoond. In de loop van de tijd zijn er toch ook aardig wat cursisten gestopt met de cursus om verder te gaan op Academie Minerva of De Klassieke Academie, ook daar ben ik trots op. 

Favorieten

Ik vind het moeilijk om drie favorieten te noemen, het zijn er meer. Ik noem een aantal: Picasso, Per Kirkeby, Jenny Saville, Marlene Dumas , Eric Fischl, Lucian Freud, Anselm Kiefer, Sam Dillemans, Daniel Richter, Luc Tuymans en Peter Doigt.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Beeldende Kunst Arnhem en Academie Beeldende Kunst Minerva te Groningen.

Meer

Ik ben zelfstandig beeldend kunstenaar (tekenen, schilderen, fotografie, assemblages, installaties). Mijn werk wordt geëxposeerd en ik neem ook deel aan groepstentoonstellingen. Verder geef ik workshops beeldende kunsteducatie aan bijvoorbeeld scholen, bedrijven en particuliere groepen.

https://www.hillikuilman.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld