Tekenen en schilderen: Portret

Tekenen en schilderen: Portret

WACHTLIJST
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 13:30 - 16:00 dinsdag Walstraat 34 8 195,00

In deze cursus leer je hoe je stap voor stap een portret opbouwt. Van de verhoudingen tot de stand van het hoofd en alle losse onderdelen (ogen, oren, neus en mond). De compositie is belangrijk, maar ook de uitstraling van het model. Wat wil je van iemand laten zien? En hoe vertaal je dat als schilder naar het doek? Hoe werk je met licht en donker? Hoe meng je de juiste kleuren voor huid en haar?

Er komt nog heel wat bij kijken, maar met de technieken en tips die je in deze cursus krijgt aangereikt zul je zien dat je snel vooruit gaat.

Jelmer Dijkstra

Jelmer Dijkstra is beeldhouwer. Of was beeldhouwer, want toen hij bas begon te spelen verruilde hij zijn ruimtelijke werk voor schilderen. Hij werkt figuratief, met een voorliefde voor portretten. In zijn lessen laat hij mensen nieuwe dingen zien, die hen nog niet eerder waren opgevallen. Schilderen is leren kijken.

Meer weten over Jelmer en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld