Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 mrt 2021 13:00 - 15:30 woensdag Walstraat 34 10 230,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

In deze schildercursus houd je je bezig met door jezelf gekozen 'plekken': van een idyllisch heuvellandschap tot een abstracte compositie van schelpen op het strand, van de skyline van New York tot het klinkerpatroon in je achtertuin.

Je maakt schilderijen met een persoonlijke invalshoek. Je bepaalt zelf het onderwerp waar je mee aan het werk gaat. Dat onderwerp is een plek. Een plek met een speciale betekenis, of een situatie waar je gewoon door geraakt wordt. De plek waar je ooit woonde, het uitzicht uit je raam, dat exotische vakantieoord, een mooie lichtval op het wad, die zondagse boswandeling.

Foto's, zelf gemaakt of uit een krant of tijdschrift, zijn als geheugensteun een nuttig handvat. Als een regisseur kies jij welk element de hoofdrol speelt in jouw beleving van die plek. Zijn dat de vormen? De kleuren? De vlakken of juist de lijnen? Zo zet je het beeld naar je hand, laat je het 'plaatje' voor wat het is en maak je een schilderij met een persoonlijke invalshoek.

Ada Duker

Docent Schilderen

Regisseer je beeld 

Lesgeven bij VRIJDAG

Het belangrijkst vind ik om met mijn groep een sfeer van onderlinge waardering te creëren waarin een ieder zich veilig voelt om ondanks alle twijfels met de billen bloot te gaan... 

Trots op!

Ik ben heel vaak trots op mijn cursisten! Wanneer? Als ik hun durf en voortvarendheid zie, als ik ze werkstress en privé-perikelen zie vergeten zodra de eerste streek op papier is gezet, als ik merk dat ze zich ‘visueel’ ontwikkelen, d.w.z. anders naar hun omgeving gaan kijken of anders gaan fotograferen, als ineens het kwartje valt en ze boven zichzelf uitstijgen, als ze zichzelf en hun werk serieus nemen door bijvoorbeeld mee te doen aan amateurkunst-evenementen. 

Favorieten

Op onze tafel zwerven altijd een paar favoriete boeken, waarin veel te ontdekken valt over schilderen, omgaan met verf en waarnemen. Van wie? Rinke Nijburg bijvoorbeeld, Peter Doig, Luc Tuymans e. a. En o ja, Morandi natuurlijk.

Opleiding

Academie Minerva, afstudeerrichting schilderen.

Meer

Ik fotografeer graag en werk ook als vertaler Italiaans. De opdracht om een Morandi-catalogus te vertalen sloeg een mooie brug tussen mijn twee vakgebieden. Ook schilderen beschouw ik trouwens als een vorm van vertalen, namelijk het transformeren van een ‘gegeven’ in een persoonlijk beeld. Ook letterlijk ver-talen, het met woorden omschrijven wat je boeit in een gegeven, helpt om de essentie ervan te ontdekken, waardoor het beter lukt om de regie te voeren over het beeld en een persoonlijke touch aan het werk te geven.

http://www.adaduker.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld