Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 13:30 - 16:00 woensdag Walstraat 34 10 231,00

In deze schildercursus houd je je bezig met door jezelf gekozen 'plekken': van een idyllisch heuvellandschap tot een abstracte compositie van schelpen op het strand, van de skyline van New York tot het klinkerpatroon in je achtertuin.

Je maakt schilderijen met een persoonlijke invalshoek. Je bepaalt zelf het onderwerp; een plek die een speciale betekenis voor je heeft. Foto's kunnen hierbij een nuttige geheugensteun zijn.

Als een regisseur kies je welke elementen de hoofdrol spelen in jouw beleving van die plek. Zijn dat de vormen? De kleuren? De vlakken of juist de lijnen? Zo zet je het beeld naar je hand, laat je het 'plaatje' voor wat het is en maak je een schilderij met een persoonlijke invalshoek.

Ada Duker

Schilderdocent Ada Duker geeft geen les in de strikte zin van het woord; bij haar geen lessen over techniek, materialen, kleur en perspectief. Het gaat haar erom dat haar cursisten, die al enige schilderervaring hebben, hun eigen werkproces op gang brengen.

Meer weten over Ada en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld