Tekenen en schilderen: Waarneming en fantasie

Tekenen en schilderen: Waarneming en fantasie

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 09:30 - 12:00 woensdag Walstraat 34 16 375,00

In je eigen beeldtaal breng je een ruimtelijk model, object of landschap naar het platte vlak. Je werkt met wat je om je heen ziet, maar ook vanuit je fantasie en de ideeën in je hoofd. En zo creëer je een nieuwe realiteit.

In opdrachten en vrij werken komt de beeldtaal ruim aan de orde. Het is een prikkelende en inspirerende manier van kijken. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven. We bekijken en bespreken het werk van elkaar en dat van andere kunstenaars. Door ruime individuele begeleiding is er aandacht voor ieders eigenheid op elk niveau. Zowel beginners als gevorderden kunnen in deze cursus aan de slag.

Schilderen kan met acryl- of aquarelverf, bij tekenen is er keuze uit houtskool, pastel of Oost-Indische inkt.

Hanny Siersema

Docent Tekenen en Schilderen

"Schilderen is een vertaalslag."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het lesgeven vind ik mooi om te doen en het is heel plezierig om met cursisten te werken en om ze te zien groeien. De aandacht, concentratie en plezier wordt groter naarmate ze verder komen binnen de cursus. Ze leren niet alleen van mij als docent maar ook van elkaar. Het contact met collega’s is inspirerend en stimulerend en er is veel interactie met elkaar. Ook de professionaliteit van de verschillende collega’s vind ik fijn. Wat ik wil bereiken is dat iedereen zo veel mogelijk uit zichzelf kan halen. Dat cursisten er uit halen wat er in zit. Dat is mooi om te zien. Dat men leert en groeit, dat je dat als docent kan stimuleren.

Trots op!

Het werk wat ik met mijn cursisten heb gemaakt voor de Noorderkerk. Ik had een foto van de Noorderkerk gemaakt en geprojecteerd, en dat hebben we geschilderd. Dit werd een groot schilderij van twee bij twee meter en bestond uit zestien delen. Iedere cursist maakte een deel. 

Favorieten

Ik vind veel kunstenaars van verschillende genres goed. Er is niet één schilder. Het gaat mij om intensiteit, eigenheid en wijze van schilderen. Neem bijvoorbeeld Rembrandt en Howard Hodgkin of Partenheimer, drie totaal verschillende schilders. Maar allen schilders met een liefde voor het vak. Ze vertellen hun verhaal in hun tijd op hun wijze. Niet het genre trekt mij aan, maar het meesterschap: het gebaar van schilderen.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Beeldende Kunst Minerva, afstudeerrichting tekenen & schilderen. Daarnaast deed ik de cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing voor kunstenaars, om les te mogen geven op een creativiteitscentrum. Ook volgde ik een Memoles ‘Kunst is ondernemen, ondernemen is een kunst’.

Meer

Naast mijn werk als docent schilder ik. Ook in opdracht interieurportretten. Ik exposeer in binnen- en buitenland. Ook organiseerde ik meerdere workshops en projecten op dit gebied. Bijvoorbeeld bij Gasunie, Gasterra, Fair Play Casino en het Martiniziekenhuis.

http://www.hannysiersema.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld