Tekenen, iedereen kan het! basiscursus (dinsdagochtend)

Tekenen iedereen kan het! basiscursus

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 feb 2022 09.30 - 12.00 dinsdag Walstraat 34 8 191,00

Tekenen, iedereen kan het! Tenminste, als je alles durft los te laten wat je tot nog toe geleerd hebt. Dan kom je erachter dat tekenen eigenlijk heel gemakkelijk is. Omdat je leert kijken naar de dingen zoals ze daadwerkelijk zijn en niet zoals je denkt dat ze zijn. Tekenen door middel van 'kijken', niet door middel van 'weten'.

Contact met je rechterhersenhelft

Door het trainen van een aantal basisvaardigheden kom je in contact met je rechterhersenhelft (het deel waar je creatieve brein zit). Kort gezegd komt het hier op neer: niet denken, maar doen. En dan ontdek je dat je zomaar alles wat je ziet kunt tekenen!

Deze cursus is ook een goede basis voor schilderen en ander ruimtelijk werk. Er wordt gewerkt met fineliner en houtskool.

Aafke Sterenberg

Teken- en schilderdocent Aafke Sterenberg ontwikkelde haar eigen lesmethode, gericht op de ontwikkeling van visuele vaardigheden. Ze leert haar cursisten anders kijken, door gebruik te maken van hun rechterhersenhelft. Het resultaat is mind-blowing!

Meer weten over Aafke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld