Ferris en Max (1).jpg

Vioolles in Groningen neem je bij VRIJDAG! Daar krijg je les van de beste docenten. Je bent nooit te oud om viool te leren spelen. Ook volwassenen kunnen nog beginnen met vioolspelen. Er zijn verschillende lesvormen mogelijk. Ook zijn er veel verschillende lesmethodes. Dus er is altijd een vioollesmethode die bij jou past.

Een muzikale vooropleiding is niet nodig om de vioollessen te kunnen volgen. Noten lezen leer je gewoon in de vioolles. Je kan een viool bij ons huren. De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Samen muziek maken

En het leuke van vioolles nemen bij VRIJDAG is dat je ook samen met anderen kunt spelen in een ensemble of orkest. Je ontmoet er andere mensen en krijgt je vioolles in het prachtige historische pand van VRIJDAG naast de Martinikerk in het hartje van Groningen. Samen muziek maken levert je veel plezier op, stimuleert en is leerzaam.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen een muziekpakket of een route, bijvoorbeeld Muziek Instap. Kijk voor meer info op bijvrijdag.nl/muziek-voor-kinderen!

Caroline Babendererde

viool

Nelleke van Beek

viool

Rachael Yates

viool

Docent Viool, muzikaal leider SwingStrings en Projectleider Muziek Verbindt

Lesgeven bij VRIJDAG

Samen muziek maken en onze innerlijke stem laten klinken, dat staat centraal in alle workshops en lessen die ik geef. Ik ben altijd op zoek naar een verbinding op zowel muzikaal alsook menselijk vlak. De verschillende kinderen en hun karakters zorgen keer op keer voor een andere atmosfeer, en het is bijzonder mooi om te zien hoe de individuele kwaliteiten van ieder kind aan, het einde van een lessenserie of workshopcyclus, met die van de anderen samenkomen in een prachtig eindconcert of -presentatie.

Trots op!

Vanaf 2012 ben ik projectleider van muziekworkshops voor kinderen en jongeren in het PO en VO en op festivals. Sinds 2014 ben ik projectleider van muziekworkshops voor kinderen op scholen van AZC's, zoals 'Symfonie voor Angsthazen en Durfals' (onderdeel van het project 'Samenspel') en 'Meedoeconcert Broer' voor Vluchtelingenwerk Nederland.

Daarnaast ben ik projectleider geweest van 'Een ander kerstconcert' in Anloo, december 2017; een bijzonder samenwerkingsconcert tussen kids (en hun ouders) van het AZC Assen en het strijkkwartet in de prachtige Magnuskerk.

Favorieten

Irtzhak Perlman, Hillary Hahn, Billy Holliday, Debussy, Brahms en nog duizenden meer die vanuit hun hart musiceren of muziek gemaakt hebben...

Opleiding

Mijn vakopleiding ben ik begonnen aan het conservatorium van Groningen en heb ik voortgezet bij violist Mark Blekh in Antwerpen. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd bij de inspirerende violisten Zino Vinnikov in Rotterdam en Valentin Zhuk in Hilversum.

Sinds 27 jaar ben ik orkestviolist in diverse symfonie- en kamerorkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, Radio Symphony Orchestra, Orquesta Sinfonica Galicia, Brussels Chamber Orchestra en het Van Wassenaer Consort.

In 2011/2012 volgde ik de post-hbo-opleiding Beroepskunstenaars in de klas (bik) aan de Hanzehogeschool Groningen. En bij Musicians without borders in Amsterdam en Ede heb ik de trainingen 'Welcome Notes' en 'Training for Trainers' afgerond.

Docent Fagot en Viool, Orkestleider Jeugd Orkest Groningen

Meno Motto

Trots op!

Ik ben trots op het Jeugd Orkest Groningen, omdat we zijn uitgegroeid tot een volwaardig orkest waar we regelmatig mee optreden, ook buiten NAAM. We verzorgen onder meer concerten samen met JMSO Jeugd Symfonieorkest Groningen en NAAMensemble SwingStrings.

Favorieten

Er zijn zoveel grote talenten in allerlei disciplines dat ik daar hier geen keuze uit wil maken.

Opleiding

Conservatoria Groningen en Den Haag, viool bij Jeanne Lemkes en fagot bij Joep Terwey en Jos de Lange.

Meer

Ik ben remplaçant fagottist in het Noord Nederlands Orkest (NNO), eerste fagottist bij het Nieuw Philharmonisch Orkest en daarnaast fagottist in diverse andere orkesten en ensembles in Nederland.

Docent Viool & Altviool

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat heel fijn is, is dat het heel breed is. Les voor iedereen, een kans voor alle Stadjers, ongeacht leeftijd of achtergrond. Ik vind het heel mooi te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen, hoe verschillend we allemaal zijn, maar hoe fundamenteel zelf-expressie is. Kunst, zelfuiting, verbindt ons allen.

Trots op!

Ik heb laatst een cursus Samenspelen gegeven voor volwassenen beginners, wat een pret! 

Favorieten

Ik heb laatst gespeeld met Guy Braunstein, een man waar de muziek doorheen stroomt, net zoals bij Evgeny Kissin. En Roby Lakatos, fantastisch!

Opleiding

Ik ben opgeleid aan University of York BA (hons) music, Royal Academy of Music (viola and violin), Koninklijk Conservatorium Den Haag (Baroque music Lucy van Dael) en het Sweelinck Conservatorium (Jurgen Kussmaul). 

Meer

Als professionele muzikant ben ik heel actief met Barokmuziek en speel ik van klassiek in een symfonieorkest tot lichte muziek met mijn eigen groep “The Savage Five”.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Vraag over vioolles?

Heb je een inhoudelijke vraag over vioolles bij VRIJDAG? Mail de docent!

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld