Viool
Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Vioolles in Groningen neem je bij VRIJDAG! Je kunt op iedere leeftijd leren vioolspelen; het belangrijkste is dat je er zin in hebt.

De viool is niet het makkelijkste instrument om te leren spelen; alleen al het op de juiste manier vasthouden van de viool kost tijd en inspanning. Maar wat een fantastisch gevoel, als het lukt om mooie zuivere tonen te maken!

Je hoeft niet al te kunnen notenlezen, dat leer je tijdens de les.

Het leuke van vioolles bij VRIJDAG is dat je samen met anderen kunt spelen, in een ensemble of orkest. Samen muziek maken is ontzettend leuk en leerzaam.

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Caroline Babendererde

viool

Docent Viool, muzikaal leider SwingStrings en Projectleider Muziek Verbindt

Lesgeven bij VRIJDAG

Samen muziek maken en onze innerlijke stem laten klinken, dat staat centraal in alle workshops en lessen die ik geef. Ik ben altijd op zoek naar een verbinding op zowel muzikaal alsook menselijk vlak. De verschillende kinderen en hun karakters zorgen keer op keer voor een andere atmosfeer, en het is bijzonder mooi om te zien hoe de individuele kwaliteiten van ieder kind aan, het einde van een lessenserie of workshopcyclus, met die van de anderen samenkomen in een prachtig eindconcert of -presentatie.

Trots op!

Vanaf 2012 ben ik projectleider van muziekworkshops voor kinderen en jongeren in het PO en VO en op festivals. Sinds 2014 ben ik projectleider van muziekworkshops voor kinderen op scholen van AZC's, zoals 'Symfonie voor Angsthazen en Durfals' (onderdeel van het project 'Samenspel') en 'Meedoeconcert Broer' voor Vluchtelingenwerk Nederland.

Daarnaast ben ik projectleider geweest van 'Een ander kerstconcert' in Anloo, december 2017; een bijzonder samenwerkingsconcert tussen kids (en hun ouders) van het AZC Assen en het strijkkwartet in de prachtige Magnuskerk.

Favorieten

Irtzhak Perlman, Hillary Hahn, Billy Holliday, Debussy, Brahms en nog duizenden meer die vanuit hun hart musiceren of muziek gemaakt hebben...

Opleiding

Mijn vakopleiding ben ik begonnen aan het conservatorium van Groningen en heb ik voortgezet bij violist Mark Blekh in Antwerpen. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd bij de inspirerende violisten Zino Vinnikov in Rotterdam en Valentin Zhuk in Hilversum.

Sinds 27 jaar ben ik orkestviolist in diverse symfonie- en kamerorkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, Radio Symphony Orchestra, Orquesta Sinfonica Galicia, Brussels Chamber Orchestra en het Van Wassenaer Consort.

In 2011/2012 volgde ik de post-hbo-opleiding Beroepskunstenaars in de klas (bik) aan de Hanzehogeschool Groningen. En bij Musicians without borders in Amsterdam en Ede heb ik de trainingen 'Welcome Notes' en 'Training for Trainers' afgerond.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld