Navigatie overslaan
Kies je cursus
Dwarsfl­uitles

Wil je dwarsfluit leren spelen? Of met een dwarsfluit samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem dwarsfluitles bij VRIJDAG! Bekijk onze dwarsfluitlessen hieronder.

Dwarsfluitles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De dwarsfluit is een van de oudste instrumenten die er bestaat. Zoals de naam doet vermoeden, wordt een dwarsfluit dwars aan de lippen gezet. De klanken zijn warm en helder en daarom speelt dit instrument vaak de melodie. Vergeleken met andere houtblaasinstrumenten is er voor de dwarsfluit veel muziek geschreven. Zo zie je het instrument terug in klassieke muziek, maar ook in popmuziek en bijvoorbeeld latin. De dwarsfluit past goed in een ensemble, musical of big band en wordt in symfonieorkesten vaak als solo-instrument gebruikt.

Bij VRIJDAG kun je dwarsfluitles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar dwarsfluit meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het dwarsfluit spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn dwarsfluit lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele dwarsfluitles of wilt spelen in een dwarsfluitensemble; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je dwarsfluit aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen dwarsfluit? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze dwarsfluitles in Groningen?

Dwarsfluitles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook dwarsfluitles volgen als er thuis een krappe beurs is.